Mircea Lucescu: Sunt mult mai legat de Italia, dar în fotbal contează să câştigi

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă înaintea meciului cu Juventus Torino, că este mult mai legat de Italia decât de Anglia, dar a exclus o înţelegere pentru a elimina clubul Chelsea Londra.

197 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: Sunt mult mai legat de Italia, dar în fotbal contează să câştigi

Mircea Lucescu: Sunt mult mai legat de Italia, dar în fotbal contează să câştigi

"Nu mă interesează englezii, sunt mult mai legat de Italia. Dar fotbalul e fotbal şi contează să câştigi. Ar fi important pentru fotbalul ucrainean şi pentru Şahtior Doneţk să câştigăm acest meci. Dacă vom câştiga, imaginea noastră va creşte. Juventus este competitivă şi foarte motivată. Va fi un examen important pentru noi în faţa unui profesor care se cheamă Juventus. Este un club cu istorie, prestigiu, tradiţie, putere politico-sportivă şi multe titluri. Nu va fi o partidă normală", a spus Lucescu, informează Gazzetta dello Sport.

Întrebat dacă cele două echipe vor face "blat" pentru a elimina echipa engleză Chelsea Londra, pentru asta fiind nevoie de un rezultat de egalitate, Lucescu a răspuns: "Îmi plac biscuiţii (n.r. - "biscotto" în italiană înseamnă biscuiţi, dar este folosit şi ca termen pentru un meci aranjat în fotbal), dar depinde cum sunt făcuţi".

Mircea Lucescu a afirmat că este curios să vadă dacă antrenorul echipei Juventus Torino, Antonio Conte, va schimba ceva faţă de meciul tur. "În tur am spus că Juventus a fost previzibilă şi nu îmi retrag cuvintele. Uneori jocul este repetitiv. Sunt curios să văd dacă Antonio Conte va găsi alte soluţii. În general apreciez jocul practicat de Juventus, iar Conte este un antrenor tânăr şi valoros. El trebuie să înveţe când să răspundã şi când nu", a precizat Lucescu.

Partida Şahtior Doneţk - Juventus Torino, din ultima etapă a grupei E a Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, de la ora 21.45. În cazul în care meciul se va încheia la egalitate sau italienii vor câştiga, ambele formaţii se vor califica în optimile de finală. În cazul în care Şahtior se va impune, iar Chelsea Londra va trece de FC Nordsjaelland, englezii vor urca pe locul doi în grupă şi vor accede în faza următoare în dauna echipei Juventus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici