Mircea Sandu a fost reales pentru un nou mandat în CEx al UEFA după al doilea tur

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost reales, marţi, la Congresul de la Paris, pentru un nou mandat de patru ani de membru al Comitetului Executiv al UEFA, după al doilea tur de scrutin.

31 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu a fost reales pentru un nou mandat în CEx al UEFA după al doilea tur

Mircea Sandu nu a fost reales pentru un nou mandat în CE al UEFA după primul tur (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Mircea Sandu a fost reales după al doilea tur de scrutin, după ce, în primul tur, nu a întrunit numărul de voturi necesare.

"În primul tur de scrutin, preşedintele FRF a primit 25 de voturi, două mai puţine decât ar fi fost necesare. În condiţiile în care şase dintre cei 13 candidaţi au obţinut minim 27 de voturi, s-a trecut la al doilea tur de scrutin, primii şase dintre cei şapte care nu obţinuseră sufragiile necesare candidând pentru al şaptelea (ultimul) loc de membru rămas vacant. De această dată, s-a aplicat principiul majorităţii simple, domnul Mircea Sandu primind cel mai mare număr de voturi, 15, dintre cei şase oficiali rămaşi în cursă", precizează FRF într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Sandu se află la al doilea mandat de membru al Comitetului Executiv al UEFA, după cel obţinut în 2007.

Mircea Sandu a fost ales în Comitetul Executiv al UEFA la 26 ianuarie 2007, în urma şedinţei care a avut loc la Dusseldorf. Atunci, Sandu l-a sprijinit la alegerile pentru şefia UEFA pe francezul Michel Platini, care a concurat şi a câştigat în faţa suedezului Lenart Johansson. Şeful FRF a obţinut atunci 32 de voturi, datorită unei alianţe cu preşedinţii federaţiilor din estul Europei, cu care s-a întâlnit la Bucureşti înaintea alegerilor.

Sandu a mai încercat de două ori să pătrundă în Comitetul Executiv al UEFA, prima oară în aprilie 1998 şi a doua oară în iulie 2000, dar a pierdut de fiecare dată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici