Mircea Sandu: Stadioanele Dinamo şi Giuleşti ar trebui închise. Sunt periculoase pentru suporteri

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că stadioanele "Dinamo" şi "Giuleşti - Valentin Stănescu" ar trebui închise pentru că sunt depăşite şi sunt periculoase pentru fani.

284 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Stadioanele Dinamo şi Giuleşti ar trebui închise. Sunt periculoase pentru suporteri

Mircea Sandu: Stadioanele Dinamo şi Giuleşti ar trebui închise. Sunt periculoase pentru suporteri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Din punctul meu de vedere, multe stadioane din România ar trebui închise, incluzând Dinamo, Giuleşti. Sunt depăşite, sunt periculoase pentru suporteri. Eu nu i-am înţeles pe cei de la Rapid, cum să joci pe un stadion pe jumătate gol, când ai la dispoziţie un asemenea stadion (n.r - Arena Naţională) în care îţi vin cel puţin 30-40.000 de spectatori. Ei ieşeau pe plus dacă puneau 15 lei biletul. Luau 150.000 de euro, iar organizarea nu îi costa mai mult de 50.000, rămâneau cu profit. Şi se plâng că nu au bani, păi, măi Tebane sau Taban cum îl cheamă, de ce nu ai jucat aici, că aveai posibilitatea să o faci aici?", a spus Sandu.

Mircea Sandu consideră că arbtirul Sebastian Colţescu a arbitrat foarte bine partida Rapid - Steaua, scor 1-1, contând pentru etapa a XXVI-a a Ligii I. "Colţescu e de felicitat. Toată brigada, au avut un meci foarte greu. În afară de zece arbitraje mai deficitare în acest an de când e Deaconu preşedinte, s-a creat o altă stare. După părerea mea arbitrajele au fost mult peste ce a fost până acum. Colţescu şi brigada lui au dus acest meci în condiţii foarte grele", a completat Sandu.

Totodată, Sandu este de părere că mijlocaşul stelist Alexandru Bourceanu ar merita un premiu de fair-play, pentru că şi-a îndemnat coechipierii să continue partida cu Rapid, în ciuda incidentelor din tribune. "Bourceanu, dacă a făcut acest gest, merită un premiu de fair-play. Dacă Bourceanu le-a spus jucătorilor ca ei să încheie jocul, că aşa este normal, atunci merită un premiu. Puteau să se ascundă prin vestiare, dar jucătorii Stelei şi-au văzut de treabă. Au făcut ce le-a spus arbitrul", a adăugat Sandu.

Mircea Sandu a afirmat că deciziile Comisiei de Disciplină a LPF au fost drastice, însă corecte. "Nu este bine că s-a intrat cu tot felul de artificii, focuri de bengal, cu obiecte care sunt periculoase, că s-a aruncat cu scaune. Dovadă este că Liga a luat nişte măsuri drastice, dar corecte", a menţionat Sandu, care a percizat că Alexandru Deaconu va rămâne preşedinte al CCA cel puţin până în iunie 2014.

Preşedintele FRF îşi doreşte să înscrie fan-clubul echipei naţionale într-o asociaţie a suporterilor europeni. "În momentul în care persoane incită şi intri într-o aglomerare, e un pericol. Cu oamenii ăştia trebuie să discutăm. S-a creat o asociaţie a suporterilor europeni la care vreau să afiliez şi fan-clubul echipei naţionale. Construim un showroom aici, vrem să creăm echipa naţională a suporterilor. Vreau să facă parte integrantă din tot ceea ce înseamnă echipele noastre naţionale. Cred că acelaşi lucru ar trebui să se întâmple şi pe la cluburi. Aceşti oameni nu sunt vagabonzi, golani sau derbedei. Cred că putem să-i disciplinăm că putem avea o altă atitudine", a explicat Sandu.

Mircea Sandu a reiterat faptul că îşi doreşte ca în doi ani Liga I să fie compusă din doar 12 echipe. "Dacă facem un campionat de 12 echipe şi jucăm play-off, play-out, veţi vedea competiţie. Campionatul e destul de modest, cu multe echipe modeste. Mă uit la Chiajna, pierde şapte meciuri consecutive, mă uit la Bistriţa, ce să facă Nae cu 500 de euro salariu pe lună. Nu e locul lor aici, nu e locul lor în Liga I, dacă vrei să faci performanţă. Vor fi 32 de etape, televizările se împart la 12 echipe, publicitatea, sponsorizarea la fel. Joci de patru ori Dinamo - Steaua, fiecare club care joacă aici, rămâne cu câte un milion de euro", a subliniat Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici