Mititelu, trimis în judecată pentru datorii la buget: Sper să primesc doar o sancţiune administrativă

Finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală, pentru neplata unor datorii către bugetul de stat, în sumă totală de aproximativ trei milioane de lei, omul de afaceri afirmând că speră să primească doar o sancţiune administrativă.

211 afișări
Imaginea articolului Mititelu, trimis în judecată pentru datorii la buget: Sper să primesc doar o sancţiune administrativă

Adrian Mititelu (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, Mititelu nu a plătit anumite contribuţii datorate statului.

"Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mititelu Adrian Marin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art.6, din Legea 241/2005, privind combaterea evaziunii fiscale. S-a reţinut faptul că acesta, în perioada 2007-2010, în calitate de director general unic la SC Fotbal Club U Craiova SA, nu a achitat impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă datorate bugetului statului, în cuantum de aproximativ trei milioane de lei", a precizat Jean Uncheşelu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Co-inculpat în acelaşi dosar este Sorin Gheorghe Joavină, acesta fiind acuzat că a prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 200.000 lei. Acesta din urmă, în calitate de administrator la SC U Craiova SA, nu a achitat contribuţiile şi impozitele cu reţinere la sursă, în perioada 2010-2011.

Contactat de MEDIAFAX, Mititelu a declarat că nu a plătit aceşti bani din cauza dezafilierii clubului Universitatea Craiova, decisă de FRF. El a precizat că vrea să achite datoriile până se va da o sentinţă în acest proces. El speră la o sancţiune administrativă, deoarece noul Cod Penal îi este favorabil din acest punct de vedere.

"E corectă informaţia. Parchetul are dreptate, pentru că este vorba de reţinerea la sursă a impozitelor salariilor jucătorilor, care nu au fost achitate în termen. E un efect al dezafilierii, pentru că grosul impozitelor, 90 la sută, e din 2010 şi din 2011. În vara lui 2011 urma să fac o reorganizare, să vând şapte, opt, zece jucători din cei cu cotă şi să plătesc toate datoriile şi să bag generaţia tânără în teren şi să refac echipa. Eu sper să achit banii până atunci din alte surse. Vreau să achit banii până la o sentinţă a instanţei. Sper să primesc o sancţiune administrativă, pentru că am motive obiective de ce nu s-au plătit banii. Nu i-am mâncat eu sau altceva. Noul Cod Penal e favorabil din acest punct de vedere", a declarat Mititelu, pentru MEDIAFAX.

Prima înfăţisare în acest proces va avea loc în data de 14 martie, la Judecătoria Craiova. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoarea între un an şi trei ani sau amendă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici