Moment istoric în sportul mondial. Prima femeie a debutat într-o partidă de fotbal american

  • Sarah Fuller a devenit prima femeie care a jucat într-un meci Power 5 - nivelul de elită al fotbalului american universitar.
  • Fuller, în vârstă de 21 de ani, a jucat pentru Vanderbilt Commodores într-o partidă disputată împotriva Missouri Tigers din oraşul Columbia.
  • „Vreau doar să le spun tuturor fetelor că pot obţine orice îşi propun”, a declarat ea după meci.
192 afișări
Imaginea articolului Moment istoric în sportul mondial. Prima femeie a debutat într-o partidă de fotbal american

Moment istoric în sportul mondial. Prima femeie a debutat într-o partidă de fotbal american

Fuller a fost chemată în echipă deoarece mai mulţi jucători din echipa de bază erau în autoizolare din cauza focarului de coronavirus din SUA.

În timpul meciului de sâmbătă, pe care echipa ei l-a pierdut cu 41-0, tânăra a purtat o cască pe care era scris sloganul „Joacă precum o fată”, în semn de suport pentru un ONG care încurajează fetele să facă sport.

„Istoria a fost scrisă”, a fost mesajul postat pe Twitter de Conferinţa de Sud-Est (SEC), pentru a marca momentul în care Fuller a păşit pe teren pentru a da startul celei de-a doua reprize.

Pe reţelele de socializare au existat şi unele critici privind lungimea loviturii, dar antrenorul Derek Mason a spus că aşa a fost planul de la vestiar.

Power 5 este considerată elita fotbalului universitar american, iar în cadrul SEC joacă 14 echipe, scrie BBC Sports.

Fotbalul universitar este masiv în SUA, oferind marea majoritate a jucătorilor care ajung în NFL.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici