Monica Iagăr a renunţat la conducerea CS Dinamo

Fosta atletă Monica Iagăr (44 de ani) s-a pensionat pe caz de boală din funcţia de preşedinte la Clubul Sportiv Dinamo, generând un blocaj la nivelul acestei grupări după ce niciuna din persoanele contactate de ministrul Carmen Dan nu a dorit postul.

258 afișări
Imaginea articolului Monica Iagăr a renunţat la conducerea CS Dinamo

Monica Iagăr a renunţat la conducerea CS Dinamo

Monica Iagăr s-a pensionat începând cu 5 septembrie 2017, având gradul de comisar-şef, echivalentul celui de colonel în vechea ierarhie militarizată a Internelor. Pentru că a ieşit din câmpul muncii înainte de 15 septembrie, când încetează vechile reguli privind pensiile speciale, Monica Iagăr va beneficia de o pensie mai mare decât salariul de cadru activ. În postul de comandant la CS Dinamo, fosta atletă avea 8.000 de lei pe lună. Ca pensionară, va avea 12.000 de lei.

„Ce spui? Nu ştiu! Sună la club, fă o cerere oficială şi răspundă ei! Nu vreau să-ţi spun! E duminică, mă deranjezi. Vreau să stau cu familia“, a fost reacţia Monicăi Iagăr când a fost întrebată de reporterul ProSport dacă este adevărat că s-a pensionat pe 5 septembrie.

Plecarea comandantului a generat un blocaj la CS Dinamo. Deşi se ştia din timp că Iagăr se pensionează, ministrul Carmen Dan nu reuşise, până vineri, să găsească un înlocuitor, toate persoanele ofertate refuzând postul. În săptămâna scursă de la pensionarea Monicăi Iagăr s-au strâns numeroase acte nesemnate, iar CS Dinamo a intrat în dificultate.

Monica Iagăr avea pregătit dosarul de pensionare medicală încă din 2016, spun sursele ProSport, dar a acceptat să preia funcţia, interimar, la rugămintea Elisabetei Lipă, fostul comandant care a trecut în postul de ministru al sportului. Iagăr a fost investită la Dinamo în pe 25 noiembrie 2016, cu titlu interimar, pentru şase luni. În primăvara acestui an, însă, pe 25 mai, din cauza problemelor legale pe care CS Dinamo le are în asocierea cu AFC Dinamo a lui Badea în cazul stadionului, nu s-a găsit niciun doritor să îi succeadă în funcţie. Monica Iagăr a fost convinsă să semneze o prelungire pe încă şase luni a interimatului. Precipitarea evenimentelor cu legea pensiilor speciale în forma gândită şi propusă de Gabriel Oprea, lege care va fi modificată începând cu 15 septembrie astfel încât nimeni să nu mai poată ieşi la pensie cu un venit mai mare decât salariul pe care l-a avut când era activ, a schimbat datele problemei.

Ministrul de Interne caută de ceva vreme un înlocuitor care să fie preşedinte împuternicit la CS Dinamo pentru următoarele 3 luni, dar tentativele n-avuseseră, până vineri, niciun rezultat, dezvăluie aceleaşi surse.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici