Mulţescu: Acum trebuie să punem viţa de vie şi să scoatem imediat vin vechi

Antrenorul Gheorghe Mulţescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte ca în cel mai scurt timp să obţină rezultate bune cu Dinamo, chiar dacă prioritară este reconstrucţia echipei.

159 afișări
Imaginea articolului Mulţescu: Acum trebuie să punem viţa de vie şi să scoatem imediat vin vechi

Gheorghe Multescu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Nu e timpul vorbelor, e o perioadă grea, chiar dacă e frumoasă. Cineva spunea că un ciclu de formare a unei echipe e de patru ani. Nu se mai poate aşa ceva, este secolul vitezei, lucrurile de desfăşoară cu o viteză foarte mare. Eu m-am obişnuit la Petrolul şi Astra, nu mai ai timp. Trebuie să facem totul din mers, şi reconstrucţie, şi relaţii de joc. Iar urmarea firească trebuie să fie rezultatul. Mai vreau să parafrazez un clasic, când s-a dus la o echipă i s-a spus că trebuie să devină campion. Şi le-a spus «bă, voi nici nu aţi pus viţa de vie şi vreţi vin vechi». Acum, chiar că trebuie să punem viţa de vie şi să scoatem vin vechi cât mai repede. Nu ne aşteaptă nimeni. E o provocare pe care mi-am impus-o eu. Vreau să fiu ceva mai mult. Obiectivele sunt greu de realizat, dar nu e imposibil. Fiecare etapă în parte trebuie să o ardem. Ceea ce vreau eu să realizez, ceea ce e cel mai important, este ca echipa să funcţioneze. Dacă va fi dublat şi de rezultat vom fi foarte mulţumiţi. Obiectivul este locul 1-5 în tur, dar nu mai jos de locul şapte. În perioada de iarnă putem să retuşăm ceea ce am greşit", a declarat Mulţescu.

Noul antrenor al FC Dinamo îşi doreşte să definitiveze lotul de jucători până la reunirea programată pe 17 iunie. Mulţescu a oferit două nume de jucători, care sunt aproape de a semna cu Dinamo, Valentin Lazăr (Sportul) şi francezul Joel Thomas (CS Severin) "Suntem într-un atelier, trebuie să ţinem cont de toate, de valoare, de tot. Avem în vedere mulţi jucători, analizăm posturile deficitare. Analizăm prestaţia fiecărui jucător, pe fiecare post şi analizăm ce facem, dacă mai rămâne sau nu mai rămâne. Până am venit eu nu s-a perfectat niciun transfer. Sunt discuţii. Eu mi-am dat girul la câteva dintre ele. Lazăr e un jucător pe care îl ştiu de când l-a luat din Divizia C la Sportul. Şi Joel Thomas la fel. De cei doi pot să vă spun, dar discuţiile nu sunt finalizate. Până pe 17 încercăm ca lotul să fie în mare măsură rezolvat", a afirmat Mulţescu.

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, este convins că Gheorghe Mulţescu este cea mai bună alegere pe care o putea face. "Niciun antrenor nu a refuzat Dinamo, ba din contră. Alegerea noastră a fost pentru domnul Gheorghe Mulţescu, pentru că ni s-a părut cea mai potrivită persoană pentru această perioadă de reconstrucţie. CV-ul dânsului e foarte bogat şi nu mai are nevoie de comentarii. E unul dintre cei mai buni antrenori şi, fiind şi dinamovist, are cele ai multe atuuri pentru a fi antrenorul lui Dinamo. Mă bucur că a acceptat propunerea noastră şi că am reuşit să ajungem la un acord. Nu a fost vorba de negocieri, ne-am înţeles foarte repede. Domnul Mulţescu va avea toată susţinerea noastră pentru a forma o echipă. Ne bucură faptul că avem suporterii aproape, că ei cred în proiectul nostru şi sunt convins că numărul lor va fi din ce în ce mai mare. Odată cu venirea unui antrenor foarte bun la echipă, speranţele vor fi pe măsură", a declarat Negoiţă.

Oficialul dinamovist a precizat faptul că va discuta cu jucătorii despre o "actualizare" a contractelor: "Se vor face multe, nu e vorba de tăieri de salarii, ci de renegocieri. Va exista şi acest capitol, e vorba de o actualizare în situaţiile date, la situaţia în care suntem acum, care nu e deloc uşoară. Vom vedea în ce măsură vom reuşi să ajungem la o situaţie de mijloc. E foarte clar că avem nişte parametri financiari în care trebuie să ne încadrăm. Performanţa e o prioritate a noastră. Căutăm cea mai bună formulă pentru o echipă performantă".

Ionuţ Negoiţă intenţionează să alinieze gruparea pe care o conduce "fair-play-ului" financiar care va fi impus tuturor cluburilor de către UEFA. "Nu s-a pus problema de bani la Dinamo. S-a pus problema de a retribui corect. Se pune problema unei politici serioase, responsabile, în ceea ce priveşte partea financiară. Dinamo trebuie să devină un club serios, care să aibă performanţă. În curând se va impune un fair-play financiar, un club nu poate cheltui mai mult decât produce. Şi noi ne pregătim pentru această perioadă, pentru că va fi imperativă, nu doar opţională. Vom trata cu responsabilitate, pentru că am văzut mulţi conducători care s-au hazardat, au fost luaţi de val şi au pus în pericol unele cluburi. Ba unele chiar au intrat în faliment. Dinamo era foarte aproape, cu eforturi enorme a fost salvat în ultimul moment. Dinamo era în cea mai grea sittuaţie financiară, mai grea şi decât Rapidul", a spus Negoiţă.

Gheorghe Mulţescu a semnat un contract pe o perioadă de un an cu opţiune de prelungire pentru încă unul şi îi va avea ca antrenori secunzi pe Yuksel Yesilova şi Daniel Timofte, antrenor cu portarii fiind fiul tehnicianului, Cătălin Mulţescu.

Reunirea lotului dinamovist va avea loc la 17 iunie, o zi mai târziu fiind programată vizita medicală.

În perioada 21-29 iunie, Dinamo are programat un stagiu de pregătire centralizată în Poiana Braşov, urmând ca în intervalul 1-13 iulie să efectueze un turneu de pregătire în Anglia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici