Nadal renunţă la participarea la Miami Open 2024 înaintea revenirii din martie

  • Rafael Nadal este aşteptat să revină în activitate luna viitoare, jucând în două evenimente, dar niciunul dintre ele nu va fi la Miami Open.
  • Totuşi, numele lui apare pe lista de înscrieri la Indian Wells.
  • De mare interes va fi şi meciul demonstrativ Slam Netflix, împotriva lui Carlos Alcaraz.
116 afișări
Imaginea articolului Nadal renunţă la participarea la Miami Open 2024 înaintea revenirii din martie

Nadal renunţă la participarea la Miami Open 2024 înaintea revenirii din martie

Lista de înscrieri pentru cel de-al doilea turneu Masters 1000 din calendarul ATP a fost dezvăluită recent, listă pe care nume precum Novak Djokovic, Carlos Alcaraz şi Jannik Sinner vor fi capetele de afiş ale unui tablou de 96 de jucători la Miami Gardens, la sfârşitul lunii martie.

Numele lui Nadal, însă, nu face parte din lot. Jucătorul de 37 de ani a jucat ultima dată la Miami Open în 2017 şi a ales să nu participe la această competiţie, în ciuda faptului că s-a calificat datorită clasamentului protejat. Se pare că spaniolul îşi doreşte să nu rişte inutil şi să rămână sănătos pentru sezonul de zgură.

Nadal a declarat anterior că obiectivul său este "să se bucure de sezonul de zgură", după ce a suferit un alt eşec din cauza unei accidentări la revenirea sa în activitate, luna trecută, la Brisbane International.

Nadal a câştigat două meciuri, demonstrând un nivel de joc bun, dar şi-a accidentat un muşchi al şoldului în timpul meciului pierdut în sferturile de finală ale turneului în faţa lui Jordan Thompson. Ulterior, el s-a retras de la Australian Open 2024.

După ce a fost supus unor investigaţii, el a confirmat că nu va fi indisponibil pentru mult timp şi chiar s-a înscris pentru a juca la Qatar Open în această săptămână. Dar, ulterior, Nadal s-a retras, invocând necesitatea unei recuperări suplimentare.

În schimb, el a schimbat terenul de tenis cu cel de golf la sfârşitul săptămânii trecute, câştigând un turneu pentru amatori în Spania. El va reveni pe terenul de tenis la timp pentru meciul demonstrativ Slam Netflix, împotriva lui Carlos Alcaraz, la începutul lunii martie.

De asemenea, Nadal a ales să joace la Mastersul de la Indian Wells, care începe pe 6 martie. Decizia sa de a nu juca la Miami face ca turneul american să devină unul dintre cele trei turnee Masters 1000 (alături de Shanghai şi Paris-Bercy) pe care nu le-a câştigat niciodată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici