Nadia Comăneci: Sunt multe ţări care au depăşit România la gimnastică

Fosta gimnastă Nadia Comăneci a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în ultima perioadă alte ţări au luat mai în serios gimnastica şi au depăşit astfel sportivii din România în performanţe, însă a precizat că este nevoie de mai mult timp pentru a se pune pe picioare o echipă competitivă.

84 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci: Sunt multe ţări care au depăşit România la gimnastică

Nadia Comăneci: Sunt multe ţări care au depăşit România la gimnastică (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Şi după mine au fost câteva gimnaste care au luat multe medalii de aur. Acum, în ultima vreme, după ce s-a schimbat situaţia la lot cu Octavian Bellu şi Mariana Bitang şi de când a venit Nicolae Forminte au trecut câţiva ani şi e greu să pui pe picioare o echipă competitivă într-un an sau doi. Eu cred că sunt alte ţări care ne-au depăşit, care au luat mult mai în serios acest sport şi probabil că sunt gimnaste care vor mai mult să câştige. Nu pot să spun că noi am regresat, doar spun că sunt alte ţări mai bune ca noi", a precizat Nadia Comăneci.

Referitor la şansele delegaţiei României la Campionatele Europene de gimnastică feminină, junioare şi senioare, de la Birmingham, acolo unde a avut loc şi ediţia masculină din 2010, fosta sportivă a menţionat că sunt câteva gimnaste care au destule şanse la concursurile pe aparate:

"Am reuşit să văd puţin din rezultatele băieţilor, am văzut că România a luat o medalie de bronz (n.r.- prin Flaviu Koczi), dar nu am reuşit să văd concursurile. La fete, am văzut câteva imagini de la Campionatele Naţionale de la Ploieşti şi am văzut câteva gimnaste cu destul de mari şanse pe aparate la Campionatele Europene de la Birmigham. Nu pot să merg la Campionatele Europene, dar încerc să fiu prezentă la Campionatele Mondiale. Este un an greu pentru toată lumea, deoarece avem din nou o generaţie care e destul de tânără. Gimnastele din SUA se pregătesc foarte bine pentru Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra şi va fi greu. Noi va trebui să ne păstrăm locul pe podium. Nu ştiu câte fete vor participa la individual compus, pentru că multe renunţă şi merg doar la concursul pe aparate. O ştiu doar pe Ana Porgras, pe restul nu. Eu tot timpul le-am dat şansă şi le urez succes. Atunci când noi aveam toate medalii de aur nu ştiu dacă eram aşa de mult apreciaţi, acum când nu mai sunt medalii suntem tot timpul criticaţi".

Campionatele Europene de gimnastică feminină, junioare şi senioare, va debuta miercuri, la Birmingham, iar România va fi reprezentată din zece sportive (cinci senioare şi cinci junioare).

Nadia Comăneci, vicepreşedinte Special Olympics International, a fost prezentă la o conferinţă de presă organizată, luni, de fundaţiile Special Olympics România (SOR) şi Motivation România (FMR) în care au fost anunţate rezultatele primei etape a campaniei de strângere de fonduri, ce va finanţa participarea sportivilor români la următoarea ediţie a Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Atena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici