Noi ARESTĂRI în cazul de corupţie din cadrul FIFA: Autorităţile elveţiene confirmă arestarea a doi oficiali suspectaţi că au luat ca mită milioane de dolari

Autorităţile elveţiene au arestat cel puţin 12 persoane, joi dimineaţă, la Zurich, în cadrul anchetei cu privire la scandalul de corupţie din cadrul FIFA, informează New York Times, care menţionează că preşedintele demisionar al forului mondial, Joseph Blatter, nu se numără printre arestaţi.

395 afișări
Imaginea articolului Noi ARESTĂRI în cazul de corupţie din cadrul FIFA: Autorităţile elveţiene confirmă arestarea a doi oficiali suspectaţi că au luat  ca mită milioane de dolari

Noi ARESTĂRI în cazul de corupţie din cadrul FIFA: Autorităţile elveţiene au reţinut cel puţin 12 persoane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

UPDATE: Autorităţile elveţiene confirmă arestarea a doi oficiali ai FIFA

Autorităţile elveţiene au confirmat, joi, într-un comunicat, că doi oficiali al FIFA au fost arestaţi, menţionând că aceştia sunt suspectaţi că au acceptat milioane de dolari ca mită şi că sunt ţinuţi în arest în vederea extrădării.

"Cei doi oficiali ai FIFA au fost arestaţi astăzi la Zurich în baza solicitărilor venite în data de 29 noiembrie 2015 de la Departamentul de Stat al SUA", se arată în comunicat.

Persoanele respective, acuzate de înşelătorie, spălare de bani şi fraudă, ar urma să fie inculpate.

Operaţiunea de joi s-a desfăşurat la solicitarea autorităţilor americane şi a vizat în special hotelul Baur au Lac, unde au avut loc şi primele arestări în acest caz, la 27 mai. Printre arestaţii de joi de numără Juan Angel Napout (Paraguay), preşedintele CONMEBOL, şi Alfredo Hawit (Honduras), preşedinte interimar al CONCACAF. Ambii sunt şi vicepreşedinţi ai FIFA.

La Zurich are loc, de miercuri, reuniunea Comitetului Executiv al FIFA.

FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari. În acest caz, şapte oficiali ai forului mondial au fost reţinuţi, la 27 mai, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA, în legătură cu fapte de corupţie: Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepreşedinte al FIFA şi preşedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, însărcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), ataşat la cabinetul preşedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepreşedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, şi Jose Maria Marin (Brazilia), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.

În urma acestui scandal, elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii iulie, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici