Norvegia, prima finalistă a Campionatului European de handbal

Campioana europeană, mondială şi olimpică en-titre, Norvegia, este prima finalistă a Campionatului European de handbal feminin din Serbia, după ce a eliminat sâmbătă, în semifinale, reprezentativa Ungariei, scor 30-19 (16-11).

169 afișări
Imaginea articolului Norvegia, prima finalistă a Campionatului European de handbal

Norvegia, prima finalistă a Campionatului European de handbal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Principalele marcatoare ale partidei au fost Edin 6 goluri, pentru Norvegia, respectiv Gorbicz, tot 6, pentru naţionala Ungariei.

Cea de-a doua semifinală va avea loc tot sâmbătă, de la ora 18.00, între Muntenegru şi Serbia. Învingătoarele vor juca pentru medalia de aur, iar învinsele pentru cea de bronz, duminică.

Sâmbătă s-a disputat şi meciul de clasament final pentru locurile 5-6, între Danemarca şi Rusia, nordicele impunându-se, cu 32-30 (15-15).

Astfel, înaintea finalelor pentru medalii de duminică, clasamentul CE din Serbia este următorul: 5. Danemarca, 6. Rusia, 7. Germania, 8. Suedia, 9. Franţa, 10. România, 11. Spania, 12. Cehia, 13. Croaţia, 14. Ucraina, 15. Islanda. 16. Macedonia.

România a încheiat participarea la CE din Serbia joi, cu următoarele rezultate: 21-21 cu Rusia, 22-19 cu Islanda şi 20-23 cu Muntenegru (grupa preliminară D), 31-26 cu Spania, 19-25 cu Ungaria şi 23-25 cu Germania (grupa principală II).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici