Novak Djokovic a câştigat Australian Open. Primele declaraţii

Novak Djokovic a câştigat, duminică dimineaţă, al 15-lea titlu de Mare Şlem al carierei, învingându-l în finală, în două ore şi patru minute, pe spaniolul Rafael Nadal, locul doi în clasamentul mondial, 6-3, 6-2, 6-3.

2185 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic a câştigat Australian Open. Primele declaraţii

Novak Djokovic a câştigat Australian Open. Primele declaraţii

Sârbul îşi continuă seria de invincibilitate începută în turneele de Mare Şlem în primul tur la Wimbledon 2018, cu o a 21-a victorie consecutivă. Două dintre aceste victorii au venit în faţa ibericului. "Vreau să îl felicit pe Rafa pentru ultimele săptămâni, a fost o seară dificilă acum. Din, păcate, ai avut ghinionul de a avea multe accidentări de-a lungul carierei tale, dar îmi arăţi mie şi celorlalţi ce înseamnă să lupţi. Încerc să mă gândesc la ce s-a întâmplat în ultimele 12 luni - Rafa a avut operaţie, eu am avut accidentări, iar acum să câştig trei titluri de Mare Şlem la rând este incredibil. Nu am cuvinte.

Marian, mulţumesc pentru că ai revenit la mine în echipă. Vreau să îi salut pe cei din familia mea - pe Jelena şi pe copiii mei, sper că s-au uitat la meci, mi-au promis că o vor face. Le mulţumesc părinţilor şi fraţilor mei pentru dragostea necondiţionată, pentru toate sacrificiile pe care le-au făcut pentru mine şi pentru cât au investit în mine de-a lungul tuturor acestor ani. Abia aştept să revin la anul. Sunt extrem de recunoscător pentru această experienţă", au fost primele cuvinte ale lui Novak Djokovic, devenit acum unicul septuplu campion din istoria Australian Open-ului, la masculin.

Novak Djokovic îşi măreşte avantajul în clasamentul mondial la peste 2.600 de puncte (de luni, Djokovic va avea 10.955 puncte, în timp ce Nadal va avea 8.320 puncte).

De partea cealaltă, Rafael Nadal, învins pentru a patra oară la rând într-o finală de Australian Open, a avut o promisiune pentru fanii tenisului şi pentru fanii din Melbourne - va continua să încerce să îşi completeze setul de minim două trofee la toate cele patru turnee de Mare Şlem şi va continua să încerce să răstoarne raportul de forţe în turneul în care are cea mai scăzută rată de succes.

"Primul lucru pe care trebuie să îl spun - felicitări lui Djokovic şi echipei lui. A fost un nivel de joc incredibil astăzi. Multe felicitări.

Apoi, trebuie să spun: nu există un turneu care să progreseze atât de mult precum acesta, felicitări pentru ceea ce faceţi aici şi multe, multe mulţumiri.

Pentru mine, au fost două săptămâni fantastice, chiar dacă astăzi nu a fost o zi prea grozavă pentru mine. A fost o perioadă dificilă pentru mine, anul trecut nu am reuşit să joc decât 9 turnee. Chiar dacă astăzi nu a fost seara mea, a fost atât de important pentru mine să mă aflu aici, revenind după atâtea accidentări. Chiar cred că am jucat tenis de foarte înalt nivel aici, de-a lungul celor două săptămâni. Voi pleca de aici cu multe lucruri pozitive. Voi continua să muncesc şi să lupt cu toate puterile pentru a fi un jucător mai bun. Turneul acest a fost mereu dificil pentru mine - cu accidentări, ghinioane, adversari mult prea puternici - precum în această seară. Vă promit că voi munci din greu pentru a deveni mai bun şi a-mi oferi o şansă mai bună aici în anii ce vor urma. Voi încerca. Cel mai mult îmi lipseşte, atunci câd nu pot juca, legătura cu voi, fanii, să ies pe acest culoar şi să fiu aici. Sper să ne reîntâlnim la anul", a declarat Rafael Nadal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici