Novak Djokovic, eliminat de la Indian Wells

Novak Djokovic părăseşte ediţia 2018 a turneului de la Indian Wells încă de la primul meci, învins de numărul 109 ATP.

533 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic, eliminat de la Indian Wells

Novak Djokovic, eliminat de la Indian Wells

Japonezul Taro Daniel a reuşit victoria carierei şi l-a învins pe cvintuplul campion al întrecerii californiene cu un scor neverosimil: 7-6(3), 4-6, 6-1, producând a doua mare surpriză pe Stadium 1 în ziua a patra de întreceri, după victoria Amandei Anisimovei în faţa Petrei Kvitova, în 70 de minute.

Cap de serie 10, sârbul a lăsat impresia că are lucrurile sub control. A început autoritar partida, defilând în primele două ture de serviciu - pe care le-a câştigat la zero. Djokovic s-a desprins pe tabelă după numai patru game-uri, rupând la zero serviciul advers: a condus cu 3-1 şi, mai apoi, cu 4-1. A avansat apoi lin spre ceea ce părea un 1-0 ca şi făcut la seturi, a avut minge pentru un al doilea break şi victorie în manşă la 5-2, însă ratarea acelei mingi de set a avut urmări majore. Djokovic a slăbit ritmul pe serviciu exact în momentul în care servea pentru câştigarea primului set, la 5-3, a cedat break şi s-a văzut egalat. În tiebreak, sârbul a câştigat un singur punct pe lansare, iar Taro Daniel sărbătoarea un prim succes important în faţa sârbului.

Djokovic a revenit în setul doi, a profitat de 'celebrul game şapte' pentru a face break şi a forţat intrarea în decisiv, acolo unde, din nou, a lăsat impresia că se poate impune, în momentul în care şi-a creat două oportunităţi de break în chiar primul game. Surpriza fost de proporţii: Taro Daniel s-a comportat ca un mare campion, a profitat de încrederea salvării mingilor de break şi a pus la rândul său presiune pe serviciul advers. Nu s-a demoralizat nici măcar în momentul în care a ratat patru mingi de break: s-a aşezat hotărât la linia de fund a terenului pentru a servi, nu i-a dat nicio şansă lui Djokovic şi, cu o tură pe lansare adjudecată la 15, a dat start unei serii de cinci game-uri câştigate la rând, prin care i-a dat şah-mat lui 'Nole', alimentându-se chiar din numeroasele erori neforţate ale sârbului, dar şi dintr-o super-efiicienţă a reverului său.

Denis Istomin era ultimul jucător din afara Top 100 care îl învinsese pe Novak Djokovic - în 2017, în turul doi de la Australian Open, scor 6-7(8), 7-5, 6-2, 6-7(5), 4-6.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici