O anchetă a fost deschisă pentru corupţie la atribuirea organizării Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016

Poliţia braziliană a percheziţionat, marţi, casa preşedintelui Comitetului Olimpic brazilian după ce o anchetă a fost deschisă pentru corupţie cu privire la atribuirea organizării Jocurilor Olimpice din 2016 oraşului Rio de Janeiro, informează Associated Press.

134 afișări
Imaginea articolului O anchetă a fost deschisă pentru corupţie la atribuirea organizării Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016

O anchetă a fost deschisă pentru corupţie la atribuirea organizării Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016

Autorităţile suspectează că au fost cumpărate voturile unor membri ai Comitetului Olimpic Internaţional. Poliţiştii au declarat că au fost emise mandate de detenţie pentru Carlos Nuzman şi pentru asistentul său, Arthur Cesar de Menezes Soares Filho. În total, au fost eliberate 11 mandate de detenţie pentru persoanele din Brazilia şi Franţa în ceea ce poliţia a numit "Operaţiunea neregulată."

Nuzman, în vârstă de 75 de ani, a fost membru al CIO timp de 12 ani şi unul dintre cei mai importanţi oameni în aducerea Jocurilor Olimpice la Rio. Acesta este acum membru onorific al CIO şi face parte din comisia pentru Olimpiada de la Tokio, din 2020. La percheziţii au participat 70 de angajaţi ai poliţiei brazilene, împreună cu omologi francezi şi americani. La începutul lunii martie în Franţa a fost deschisă o investigaţie ce vizează şase membri ai CIO.

Rio de Janeiro a câştigat organizarea Jocurilor Olimpice din 2016 în detrimentul oraşelor Chicago, Madrid şi Tokyo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici