O. J. Simpson ar putea fi eliberat după nouă ani în spatele gratiilor

Fostul star din fotbalul american Orenthal James Simpson, în vârstă de 70 de ani, va fi audiat joi, 20 iulie, de Comisia de Eliberări Condiţionate din Carson City, verdictul urmând să fie comunicat pe loc sau în termen de câteva zile, informează AFP.

639 afișări
Imaginea articolului O. J. Simpson ar putea fi eliberat după nouă ani în spatele gratiilor

O. J. Simpson ar putea fi eliberat după nouă ani în spatele gratiilor

O.J. Simpson a fost arestat pe 16 septembrie 2007, la trei zile după un jaf armat în hotelul "Palace Station" din Las Vegas, Nevada. Pe 5 decembrie 2008, Simpson a fost condamnat la 33 de ani de închisoare, cu posibilitatea de a fi eliberat condiţionat în octombrie 2017. Simpson ar putea fi eliberat condiţionat înainte de a ispăşi zece ani din pedeapsa de 33.

Simpson a fost acuzat şi în 1994 de uciderea fostei soţii, Nicole Brown, şi a iubitului acesteia, Ronald Goldman. Procesul s-a încheiat pe 3 octombrie 1995, când Simpson a fost achitat, dar a fost silit să plătească familiilor celor doi daune în valoare de 33 de milioane de dolari. Suma nu a fost achitată niciodată. La momentul respectiv, juraţii au avut îndoieli privind probele ADN găsite la locul crimei.

Cazul lui O.J. Simpson din anii 1995 a fost cel mai mediatizat proces din istoria Statelor Unite ale Americii.

Simpson a scris istorie în fotbalul american în anii '70, la echipa Buffalo Bills. În 1967, Universitatea California Los Angeles (UCLA) şi Universitatea din California de Sud (USC) s-au întâlnit în meciul rămas în istorie drept "Meciul Secolului". O.J. Simpson a adus victoria echipei sale, USC, cu un "touchdown" considerat şi astăzi cel mai spectaculos din istorie. Aproximativ 59 de metri a alergat pătrarul USC cu mingea în braţe, înainte de a marca. Datorită lui Simpson, USC s-a impus cu 21 la 20.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici