O nouă medialie de aur pentru David Popovici. Românul stabileşte un nou record mondial la proba de 200 m liber

  • David Popovici a obţinut medialia de aur în proba de 200 m liber la Campionatul European de nataţie pentru seniori, de la Roma.
  • Românul a terminat proba cu un timp excepţional, oprind cronometrul la1:42.97, şi a stabilit un nou record mondial la juniori.
5376 afișări
Imaginea articolului O nouă medialie de aur pentru David Popovici. Românul stabileşte un nou record mondial la proba de 200 m liber

Popovici a fost urmat de elveţianul Antonio Djakovic şi austriacul Felix Auboeck. Diferenţa dintre Popovici şi restul înotătorilor a fost una formidabilă. 

1. David Popovici (România) - 1:42.97
2. Antonio Djakovic (Elveţia) - 1:45.60
3. Felix Auboeck (Austria) - 1:45.89
4. Marco De Tullio (Italia) - 1:46.37
5. Danas Rapsys (Lituania) - 1:46.48
6. Stefano Di Cola (Italia) - 1:46.74
7. Lukas Maertens (Germania) - 1:46.80
8. Dimitrios Markos (Grecia) - 1:48.05

David Popovici are al treilea cel mai bun timp din istorie la proba de 200 m.

Cel mai rapid din istorie la proba de 100 m liber

David Popovici (17 ani) a realizat un lucru formidabil vineri câştigând medialia de aur în finala probei de 100 m liber, la Campionatele Europene de nataţie, de la Roma, cu timpul de 46,86 secunde, cel mai bun timp din istorie la acestă probă.

Recordul mondial pentru acestă probă era deţinut din 2009 de brazilianul Cesar Cielo Filho, care însă a concurat la vremea respectivă într-un costum de poliuretan - acest tip de costum nu mai este permis acum.

România este reprezentată la Europene de o delegaţie de 11 sportivi. Sportivii vor participa în probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici