Observatorul ar fi notat că petarda care a rănit un fotograf a fost aruncată din sectorul românilor

Observatorul UEFA al meciului Irlanda de Nord - România din preliminariile Euro-2016 ar fi scris în raportul său că petarda care a rănit un fotoreporter a fost aruncată din sectorul Stadionului Windsor Park ocupat de fanii tricolorilor, susţine presa britanică.

150 afișări
Imaginea articolului Observatorul ar fi notat că petarda care a rănit un fotograf a fost aruncată din sectorul românilor

Observatorul ar fi notat că petarda care a rănit un fotograf a fost aruncată din sectorul românilor (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"The Belfast Telegraph a aflat că raportul oficial îi va dezvinovăţi pe suporterii nord-irlandezi de acuzaţia că ar fi aruncat petarda care l-a lovit şi rănit pe fotoreporterul agenţiei Presseye Darren Kidd. Acesta stătea în faţa peluzei East Stand, în care se aflau 3.000 de suporteri ai Irlandei de Nord, când petarda l-a lovit. El a suferit arsuri la gât şi la un braţ, iar un steward care se afla în apropiere a primit îngrijiri medicale", a scris publicaţia din capitala Irlandei de Nord.

La meciul de sâmbătă, de la Belfast, Darren Kidd a fost rănit de o petardă aruncată din tribunele Windsor Park. Kidd a povestit că proiectilul l-a lovit în spate, în zona gâtului, apoi în cădere a explodat, provocându-i arsuri pe gât şi pe corp şi afectându-i auzul. Deşi nu a văzut cine a aruncat petarda, el era convins că vinovaţi de incident sunt suporterii gazdelor.

Fanii nord-irlandezi au respins cu vehemenţă aceste acuzaţii şi au prezentat pe reţele de socializare o înregistrare video care ar dovedi că proiectilul a fost aruncat dintr-un sector al tribunei a doua, singurul populat la meciul de sâmbătă, cu spectatori români.

UEFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară în acest caz, iar preşedintele Federaţiei Nord-irlandeze de Fotbal, Jim Shaw, spune că ancheta forului european îi vizează pe români. În cazul în care va fi găsită vinovată, FRF riscă cel puţin o amendă din partea Comsiei de Disciplină a UEFA.

FRF mai este în atenţia compartimentului disciplinar şi pentru faptul că, la acelaşi meci, fanii români au afişat bannere neautorizate.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, sâmbătă, la Belfast, în compania selecţionatei Irlandei de Nord, în etapa a şasea a Grupei F de calificare la Campionatul European din 2016, partidă la care au asistat şi aproximativ o mie de suporteri ai tricolorilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici