Octavian Morariu a fost reales în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român: Ţelul meu în acest mandat e de a modifica legile în interesul sportului

Octavian Morariu a fost reales în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român în cadrul Adunării Generale de Alegeri care a avut loc, joi, la baza sportivă de la Izvorani. Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, joi, după ce a primit un nou mandat la conducerea forului olimpic român, că îşi doreşte ca în următorii patru ani să reuşească modificarea legilor care se referă la sport în interesul acestuia.

198 afișări
Imaginea articolului Octavian Morariu a fost reales în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român: Ţelul meu în acest mandat e de a modifica legile în interesul sportului

Octavian Morariu (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

"Îmi propun acelaşi lucru ca şi până acum. Să slujesc cum pot mai bine sportul românesc şi îmi doresc să fac cât mai multe lucruri în interesul sportivilor. De data asta ţelul e puţin mai abstract, mai intelectual, acela de a modifica, în interesul sportului, legile care se referă la sport", a spus Morariu.

Octavian Morariu este de părere că oamenii din sportul românesc au ajuns la o anumită maturitate şi de aceea a fost singurul candidat pentru postul de preşedinte. "Mi-am pus întrebarea de ce am candidat de unul singur. Probabil că lumea sportului a ajuns la un echilibru, la o înţelegere tacită, care până la urmă dă dovadă de maturitate. Avem competiţii în teren, dar în anumite situaţii, pentru binele general, nu că ar trebui să înceteze competiţia, dar ar trebui să se aşeze. Probabil că a fost o convergenţă de idei, de sentimente, de atitudini care au dus la acest lucru. E foarte complicat să fii singurul candidat, deoarece responsabilitatea e mult mai mare", a completat Morariu.

Preşedintele COSR a afirmat că proiectul prin care se vor oferi burse sportivilor pentru a se pregăti în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 va fi lansat în curând. "Imediat vom începe POL România. Probabil că nu în aceeaşi formulă lărgită pe care am făcut-o data trecută, ci într-o formă ceva mai restrânsă, pornind de la performanţa cea mai importantă, urmând să lărgim POL-ul pe măsură ce ne apropiem de Rio în baza performanţelor sportive", a adăugat Morariu.

Octavian Morariu îşi mai doreşte ca România să organizeze concursuri internaţionale puternice. "Plecând de la reuşita FOTE, îmi doresc să organizăm competiţii majore. Pentru sporturile de iarnă acum e posibil. Aştept cu înfrigurare să înceapă lucrările la Sala Polivalentă şi sunt convins că vor începe foarte curând, iar de atunci vom atrage şi competiţiile majore. FRF şi-a depus candidatura pentru a găzdui meciuri la Euro-2020, deci sunt premise foarte bune. Îmi doresc şi un stadion de atletism bun, care să poată organiza competiţii internaţionale, pentru că în ultima perioadă a stat în umbră. Îmi doresc ca cei care vor veni la federaţia de atletism să aşeze acest sport", a explicat Morariu.

Octavian Morariu consideră că organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European la Braşov a reprezentat un succes pentru România. "Oamenii de acolo au învăţat în aceste săptămâni, împreună cu consultanţii pe care i-am avut, să pregătească pârtiile aşa cum trebuie. E o mare bucurie pentru mine. FOTE nu este realizarea mea, este realizarea unei echipe foarte mari şi, în primul rând, a voluntarilor. România a redescoperit voluntariatul cu ocazia acestui festival. Desigur, am contribuit şi eu la FOTE, nu o să spun altceva, dar FOTE e realizarea unei echipe de sute de oameni, a Guvernului, un succes al tuturor celor care au fost implicaţi în proiect începând din 2006. A fost un efort colectiv şi a fost o surpriză plăcută şi am descoperit că şi noi românii putem face un lucru mare", a menţionat Morariu.

Morariu a fost singurul candidat, el acumulând 172 de voturi.

Acesta este cel de-al treilea mandat consecutiv al lui Octavian Morariu la conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român după ce a mai fost ales la 15 noiembrie 2004 şi 27 noiembrie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici