Oficiali ai grupării Trabzonspor, suspendaţi şi amendaţi după ce au sechestrat o brigadă de arbitri

Nouă conducători ai formaţiei Trabzonspor, care au sechestrat brigada de arbitri de la meciul cu Gaziantepspor, scor 2-2, disputat, săptămâna trecută, în campionatul Turciei, au fost sancţionaţi, marţi seară, de către Comisia de Disciplină a federaţiei turce, informează L'Equipe.

110 afișări
Imaginea articolului Oficiali ai grupării Trabzonspor, suspendaţi şi amendaţi după ce au sechestrat o brigadă de arbitri

Oficiali ai grupării Trabzonspor, suspendaţi şi amendaţi după ce au sechestrat o brigadă de arbitri (Imagine: meydangazetesi.com.tr)

Patronul clubului, Ibrahim Haciosmanoglu, a fost suspendat 280 de zile şi a fost amendat cu 150.000 de lire turceşti (48.500 de euro). Ceilalţi opt oficiali au fost suspendaţi timp de un an şi amendaţi.

Brigada de arbitri de la meciul Trabzonspor - Gaziantepspor, scor 2-2, din campionatul Turciei, a fost sechestrată la stadionul din Trabzon timp de aproximativ patru ore, fiind lăsată să plece abia după intervenţia preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Centralul Cagatay Şahan şi asistenţii săi nu au fost lăsaţi să plece după joc, lor reproşându-li-se faptul că ar fi trebuit să acorde un penalti spre finalul meciului. Brigada de arbitri a rămas în spatele uşilor încuiate.

Preşedintele clubului, Ibrahim Haciosmanoglu, le-a cerut iniţial angajaţilor grupării să nu le permită arbitrilor să plece până la sosirea sa la arenă. "Să fiţi amabili cu oaspeţii noştri. Însă până dimineaţa, când vin eu, acel arbitru nu plecă de la stadion", ar fi spus Haciosmanoglu. Ulterior, oficialul a afirmat că a fost contactat telefonic de o persoană pe care o respectă foarte mult şi pentru care ar face orice, iar aceasta i-a cerut să îi lase pe arbitri să părăsească incinta. "Persoana cu care a vorbit Haciosmanoglu ar fi preşedintele Tayyip Erdogan", a anunţat cotidianul Akşam.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici