Oltchim a obţinut o remiză la Gyor, scor 25-25, în turul semifinalelor Ligii Campionilor

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a remizat, duminică, în deplasare, cu formaţia Gyor ETO, scor 25-25 (15-14), în manşa tur a semifinalelor Ligii Campionilor.

14 afișări
Imaginea articolului Oltchim a obţinut o remiză la Gyor, scor 25-25, în turul semifinalelor Ligii Campionilor

Ionela Stanca (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Oltchim a început excelent partida în defensivă, oprind trei atacuri consecutive ale campioanei Ungariei şi marcând o dată (min. 3). Brădeanu a adus egalarea, dar apărarea lui Gyor nu a putut s-o oprească pe Puşcaşu, la al doilea gol. Unguroaicele au trecut pentru prima dată în avantaj în minutul 6, 4-3, dar aceeaşi Brădeanu a ratat desprinderea, de la 7 metri, în faţa Paulei Ungureanu. Ambele echipe au avut realizări de pe extreme, portarii Palinger şi Ungureanu fiind greu de depăşit din alte unghiuri, 6-6 (min 13). A urmat o cădere în ofensiva Oltchimului, care s-a grăbit inexplicabil, ratând atacuri preţioase, dar şi o aruncare de la 7 metri, 10-7 (min. 19). Jucătoarele antrenate de Radu Voina s-au "trezit" la timp, au replicat prin două goluri consecutive, obligând Gyor să intre la time-out. A urmat egalarea, prin golul Adei Nechita, 10-10 (min. 21), menţinută şi cu cinci minute înaintea pauzei, 12-12. Vedeta gazdelor, Anita Gorbicz, a marcat apoi două goluri consecutiv, 14-12 (min. 27), readucând speranţele echipei sale. Oltchim nu a fost însă de acord, reuşind nu doar să egaleze, ci şi să preia conducerea în ultima secundă, după ce portarul Ungureanu a apărat, a lansat excelent contraatacul, iar Oana Manea a învins-o cu o boltă pe Palinger, 14-15.

La reluare, aceeaşi Oana Manea a dezamăgit cu două atacuri ratate singură cu portarul Palinger, dar Iulia Puşcaşu a "reparat" pe contraatac, 14-17 (min. 34). Apărarea Oltchimului a fost de netrecut, inclusiv pentru Gorbicz, care nu a reuşit niciun gol din acţiune, fiind din ce în ce mai iritată cu trecerea timpului. Româncele Brădeanu şi Spiridon au readus Gyor în joc, 18-17 (min. 40), profitând de o nouă cădere a vâlcencelor, care au avut noroc cu intervenţiile providenţiale ale Paulei Ungureanu.

Oltchim a plătit tribut "pauzei" de 11 minute fără gol, interval în care gazdele s-au detaşat la 20-17 (min. 45). Meciul a continuat sub presiune, cu Oltchim revenind pe tabelă (21-21, min. 50) şi preluând conducerea, 21-22 (min. 53), după un gol al Adinei Fiera, care a adus o linişte bruscă în rândurile celor peste 3000 de spectatori. Gyor nu s-a mai regăsit până la final, reuşind doar o remiză pe teren propriu, în faţa unui joc entuziasmant al campioanei României, căruia nu i-a găsit antidotul, scor final 25-25.

Marcatoare:

Gyor ETO - Amorim 6 goluri, Spiridon 5, Brădeanu 4, Gorbicz 3, Mravikova 3, Kovacsics 2, Hornyak 1, Verten 1.

Oltchim - Puşcaşu 5 goluri, Nechita 4, Stanca 4, Neagu 3, Manea 3, Gatzel Han 2, Vizitiu 2, Fiera 1, Luca 1.

Partida retur, decisivă pentru calificarea în finala Ligii Campionilor, va avea loc la Râmnicu Vâlcea, în 18 aprilie (ora 17.15) şi se va juca cu casa închisă, biletele puse în vânzare fiind deja epuizate.
În cealaltă semifinală, deţinătoarea trofeului, formaţia daneză Viborg HK a dispus, sâmbătă, pe teren propriu, de Larvik HK (Norvegia), cu scorul de 27-21 (13-13), după un meci în care căpitanul naţionalei României, Cristina Vărzaru, a marcat cinci goluri.

Duelul nordic din retur este programat pentru data de 17 aprilie, în Norvegia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici