Oltchim învinge Krim, dar încheie grupa pe locul doi

Campioana României Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins duminică, pe teren propriu, formaţia slovenă Krim Ljubljana, scor 23-20 (9-12) şi se califică în semifinale, dar de pe poziţia secundă din grupa principală 2, urmând a se duela cu Gyor ETO în penultimul act al Ligii Campionilor

841 afișări
Imaginea articolului Oltchim învinge Krim, dar încheie grupa pe locul doi

Oltchim învinge Krim, dar încheie grupa pe locul doi (Imagine: Remus Badea / Arhiva MediafaxFoto)

Având calificarea în semifinale obţinută indirect încă de sâmbătă, graţie rezultatului dintre Zvezda şi FTC Budapesta (30-27), Oltchim a intrat în meciul cu Krim cu un singur gând: victorie la minimum 5 goluri, pentru a-şi asigura prima poziţie în grupă.

Debutul partidei a fost favorabil însă slovenelor, 0-2 (min. 2), iar primul gol al Oltchimului a venit abia în minutul 6, o reuşită pe contraatac a extremei Managarova, care a produs urale în tribunele arhipline. Brădeanu a adus şi egalarea, 2-2 şi 3-3 (min. 9), iar Manea a marcat un minut mai târziu pentru 4-3, primul avantaj pe tabelă pentru Oltchim. După primul sfert de oră, campioana României îşi impusese deja ritmul, 6-3, iar Krim a intrat la time-out. Cinci minute mai târziu a venit rândul Oltchimului să ceară time-out, după faze de joc mai puţin reuşite (scor 7-5). Krim a egalat şi a preluat conducerea, 7-8 (min. 24), după ce a fost condusă cu 7-3, reuşind să şi mărească diferenţa, 8-10 (min. 27). La pauză: 9-12, după 30 de minute de joc în care Oltchim a avut prea puţine momente bune de joc, iar principala sa marcatoare în competiţie, Katarina Bulatovici, nu a înscris deloc.

La reluare, Oltchim nu a reuşit să rezolve problemele din apărare, astfel că adversarele s-au dus la 9-13 şi 11-15 (min. 35). Timpul a trecut în favoarea slovenelor, 13-16 (min. 39), dar a venit şi replica Oltchimului, care a egalat în doar trei minute, 16-16. Krim a intrat la time-out, dar nu i-a folosit prea mult, Managarova aducând avantajul pentru Oltchim, după 22 de minute în care a fost condusă (17-16, min. 43). Publicul a fost nemulţumit de câteva decizii ale arbitrilor slovaci Badura-Ondogrecula, care mai mult le-au ambiţionat pe jucătoarele lui Vestergaard (19-16, min. 47). În minutul 50, Vestergaard a primit cartonaşul galben pentru proteste, moment în care fanii au dat drumul huiduielilor la adresa celor doi arbitri. Handbalistele de la Oltchim şi-au văzut însă de joc, 21-17 (min. 52). Krim nu a cedat, 21-19 şi 21-20 (min. 57), profitând şi de ratările incredibile ale gazdelor, atât pe contraatac, cât şi de la 7 metri. Ultimele minute au fost insuficiente pentru campioana României să se mai detaşeze la diferenţa de care avea nevoie, astfel că, în pofida victoriei, 23-20, încheie grupa pe locul 2 şi se va duela în semifinale cu liderul din grupa 1, Gyor ETO, la fel ca anul trecut.

Marcatoare:

Oltchim – Farcău 7 goluri, Managarova 5, Manea 4, Bulatovici 3, Brădeanu 2, Jovanovici 1, Pineau 1

Krim – Penezici 4 goluri, Worz 4, Varlec 3, Krpez 2, Martin 2, Muller 2, Piedade 1, Zrnec 1, Mavsar 1.

Oltchim încheie astfel grupa II pe locul 2, cu 8 puncte, după Krim, tot cu 8, calificată de asemenea în semifinale. FTC Budapesta a încheiat pe locul 3, cu 6 puncte, iar Zvezda pe 4, cu 2 puncte.

Din grupa II s-au calificat Gyor ETO, neînvinsă, cu 12 puncte , şi Larvik HK, cu 8. Buducnost, deţinătoarea trofeului, a încheiat pe locul 3, cu 3 puncte, iar Randers HK pe 4, cu 1 punct.

În semifinale se vor duela Gyor ETO-Oltchim, respectiv Krim Ljubljana-Larvik HK. Semifinalele se vor juca în dublă manşă eliminatorie, în 6-7, respectiv 13-14 aprilie.

În sezonul trecut, Oltchim a fost eliminată în semifinale, de Gyor ETO, formaţia care a pierdut ulterior trofeul, în faţa celor de la Buducnost.

Obiectivul echipei Oltchim în actuala stagiune este câştigarea Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici