Oprescu şi Lupescu au asistat la probele pentru instalaţia de nocturnă la Arena Naţională

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu şi directorul general al FRF, Ioan Angelo Lupescu au fost prezenţi, luni seară, la efectuarea probelor la instalaţia de nocturnă şi la sistemul de sonorizare a noului stadion care va purta denumirea de Arena Naţională.

178 afișări
Imaginea articolului Oprescu şi Lupescu au asistat la probele pentru instalaţia de nocturnă la Arena Naţională

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

De asemenea, Oprescu şi Lupescu, însoţiti de managerul de proiect al UEFA pentru finala Ligii Europa din 2012 au inspectat şi starea gazonului, din care a fost montată o treime.

"Cred că în şapte-opt zile o să venim aici să luăm ultimele detalii. Sistemul de irigare este făcut, se montează acum şi gazonul. Pe 10 august va fi stadionul finalizat, clar, cu aproape toate funcţiunile, aproape, adică o mai rămâne o parte nevopsită în spate. În rest, de mâine începe dotarea celor opt cabinete medicale, se vor aduce maşinile care transportă sportivii şi pe cei care au nevoie de asistenţă medicală şi mai trebuie şi cabinetul antidoping, dotat cu tot ce e nevoie. Bineînţeles mai e nevoie de mici amenajări pe Bulevardul Basarabia, mai exact pentru a oferi locuri de parcare în ziua de 10 şi să se pună la punct liniile speciale pentru transportul suporterilor către stadion", a declarat primarul Oprescu, în timp ce reprezentantul UEFA s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor.

Instalaţia de nocturnă are 264 de reflectoare cu un total de 2000 lucşi. Gradenele sunt iluminate cu 80 de reflectoare, două bucăţi pe fiecare arc. Acoperişul fix este iluminat ambiental cu alte 80 de reflectoare, două pe fiecare stâlp metalic.

Instalaţia de sonorizare 3x40 = 120 bucăţi difuzoare de mare putere montate la nivelul acoperişului fix intercalat cu reflectoarele de nocturnă, şi 20 de difuzoare montate la cubul video.

Noul stadion care va purta denumirea de Arena Naţională va fi inaugurat la 10 august cu ocazia partidei amicale dintre primele reprezentative ale României şi Argentinei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici