Opt suporteri ai echipei Dinamo Zagreb, condamnaţi la închisoare

Justiţia croată a condamnat, luni, opt suporteri ai echipei Dinamo Zagreb la închisoare între doi ani şi doi ani şi jumătate, deoarece au atacat un autocar ce transporta fani ai formaţiei elene PAOK Salonic pentru un meci între cele două grupări din Liga Europa.

88 afișări
Imaginea articolului Opt suporteri ai echipei Dinamo Zagreb, condamnaţi la închisoare

Opt suporteri ai echipei Dinamo Zagreb, condamnaţi la închisoare (Imagine: Alexandru Hreniuc / MediafaxFoto)

Patru cetăţeni greci au fost răniţi în incidentul ce a avut loc la Zagreb în decembrie 2010.

Opt persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani au fost condamnate pentru că au aruncat cu pietre în autocarul ce era escortat de poliţie şi care transporta suporterii echipei PAOK Salonic de la aeroport. După ce au spart geamurile autocarului, atacatorii au aruncat cu fumigene în interiorul vehiculului şi au provocat un incendiu.

Un al nouălea suporter inculpat în acest caz a fost achitat din lipsă de probe.

Fanii lui Dinamo Zagreb, supranumiţi Bad Blue Boys, sunt cunoscuţi pentru comportamentul violent. În luna noiembrie a acestui an, 100 de suporteri ai grupării din Zagreb au fost arestaţi la Paris după ce s-au bătut pe străzi cu fanii formaţiei Paris Saint-Germain, înaintea unui meci din Liga Campionilor. După aceste incidente, trei dintre suporterii croaţi au fost condamnaţi de justiţia franceză la câte patru luni de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici