Pancu: Este un început nou pentru Rapid. O tranzacţie din categoria "să vezi şi să nu crezi"

Atacantul Daniel Pancu a declarat, marţi, că schimbarea acţionariatului clubului reprezintă un început nou pentru Rapid şi a precizat că tranzacţia de vânzare-cumpărare a grupării giuleştene face parte din categoria "să vezi şi să nu crezi".

149 afișări
Imaginea articolului Pancu: Este un început nou pentru Rapid. O tranzacţie din categoria "să vezi şi să nu crezi"

Daniel Pancu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Sunt fericit că fac parte din acest proiect de viitor. Pentru cel puţin un an voi avea calitatea de jucător şi sper să ajut la fel de mult echipa ca şi până acum. Este un nou început aşteptat de absolut toţi rapidiştii, o tranzacţie care face parte din categoria «Să vezi şi să nu crezi». Cred că drumul va fi unul foarte, foarte greu şi cred că noii acţionari ştiu la ce muncă se înhamă. În acelaşi timp trebuie să îi mulţumim domnului Copos pentru anii de glorie, pentru rezultatele extraordinare pe care le-am avut în aceşti 20 de ani. Mai puţin însă pentru ultimii 3-4 ani care au fost foarte, foarte grei", a spus Pancu.

Atacantul susţine că nu a luat o decizie în privinţa retragerii din activitatea competiţională, dar a menţionat că nu s-a plictisit încă de fotbal şi nici nu se simte obosit.

Referitor la colegii săi, Ovidiu Herea, Cristian Oros, Nicolae Grigore şi Ştefan Grigorie, care au denunţat unilateral contractul cu clubul, Pancu a precizat că nu îi poate judeca pentru gestul lor. "Nu este problema mea, este problema lor. Toţi au familii, copii, nu au fost plătiţi opt luni şi au aşteptat mult prea mult ca să se finalizeze aceste negocieri şi eu nu pot să îi judec. În ceea ce mă priveşte, mi-e greu să spun dacă aş mai fi rămas la Rapid dacă rămânea George Copos. Eu am spus mereu că am jucat pentru Rapid, pentru suporteri, niciodată pentru George Copos", a precizat el.

Daniel Pancu a adăugat că jucătorii din lot sunt concentraţi la antrenamente şi este optimist în ceea ce priveşte randamentul lor în barajul de sâmbătă cu Concordia Chiajna. "Noi, jucătorii, ne gândim numai la acest meci de sâmbătă. Nu suntem pregătiţi, dar acest lucru e mai puţin important, trebuie să îmbrăcăm tricoul Rapidului şi să câştigăm. Ne dorim să rămânem în prima ligă. La antrenamente este o concentrare maximă pentru că după 12 zile de pregătire va trebui să dăm sută la sută pe teren şi să câştigăm", a afirmat Pancu.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele onorific al Ligii Suporterilor Rapidişti (LSR), Gheorghe Răducan, poreclit Gigi Corsicanu, a anunţat că există posibilitatea ca galeria să nu se prezinte la barajul cu Concordia Chiajna de sâmbătă. "Diseară va avea loc o şedinţă a suporterilor pentru că este o problemă foarte gravă decizia luată de Comitetul Executiv. Nu s-a respectat decizia TAS, pentru că este aceeaşi speţă cu Universitatea Cluj. Noi, suporterii, chiar ne gândim să nu participăm la acest baraj. În seara asta vom lua o decizie. Suntem nemulţumiţi pentru că nu vrem să ne pătăm istoria prin asemenea decizii luate de LPF şi FRF. Nu vrem să pătăm onoarea, noi şi în Liga a IV-a dacă mergem vrem să ne păstrăm imaginea intactă pe care am avut-o 90 de ani. Nu e vorba că nu vrem să susţinem Rapidul, dar nu vrem să fim masă de manevră", a spus liderul fanilor rapidişti.

Gigi Corsicanu a făcut un apel către toţi suporterii rapidişti cu posibilităţi financiare să ajute noua conducere a clubului. "Nu vreau să verific averile nimănui, nu ştiu dacă domnii Cristescu şi Zamfir au posibilităţile pe care le avea domnul Copos. Dar dânşii trebuie să fie un exemplu pentru toţi rapidiştii care au posibilitatea să ajute această echipă. Asta pentru că Rapidul a ajuns pe mâna unor oameni care chiar iubesc acest club. Trebuie să îi sprijinim toţi pentru că deşi nu au foarte multe posibilităţi, din puţinul lor încearcă să facă ceva pentru Rapid. De aceea aş dori ca toţi rapidiştii cu posibilităţi să vină alături de dânşii. Pentru că Rapid este echipa suporterilor acum", a precizat Gigi Corsicanu.

Preşedintele onorific al LSR susţine că fundaşul Cristian Săpunaru, în prezent liber de contract, ar fi dispus să evolueze pentru Rapid în barajul cu Concordia Chiajna. "Săpunaru nici nu stă pe gânduri, dacă este solicitat vine să joace în baraj. Dar a zis că nu ştie dacă se rezolvă aşa de repede cu cartea verde, dacă ajunge în timp", a adăugat Gheorghe Răducan.

Oamenii de afaceri Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu sunt noii proprietari ai FC Rapid, ei semnând luni seară contractul de vânzare-cumpărare a clubului cu acţionarul majoritar George Copos. Prin preluarea clubului, cei doi noi acţionari şi-au asumat plata unor datorii de aproximativ 3 milioane de euro.

Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară, care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor. Totuşi, Rapidul are şanse de a continua în Liga I, după ce Comitetul Executiv al FRF a stabilit, sâmbătă, disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa antrenată de Marian Rada, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent). Echipa câştigătoare a barajului programat la 13 iulie va completa tabloul de 18 formaţii din Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici