Papa Francisc a primit delegaţiile naţionalelor Italiei şi Argentinei: "Din fericire jucaţi un amical pentru că ar fi fost dificil să ţin cu cineva" - FOTO

Papa Francisc a primit, marţi, delegaţiile naţionalelor de fotbal ale Italiei şi Argentinei, cele două echipe urmând să dispute un meci amical în onoarea Suveranului Pontif.

95 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a primit delegaţiile naţionalelor Italiei şi Argentinei: "Din fericire jucaţi un amical pentru că ar fi fost dificil să ţin cu cineva" - FOTO

Papa Francisc a primit delegaţiile naţionalelor Italiei şi Argentinei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 200 de persoane din ambele delegaţii au fost primite la ora 12.45, la Vatican, de Papa Francisc, iar întâlnirea a durat 15 minute, informează Gazzetta dello Sport.

"Dragi prieteni, vă mulţumesc pentru această vizită. Din fericire, veţi juca un meci amical, pentru că ar fi fost dificil pentru mine să ţin cu cineva. Voi, fotbaliştii, sunteţi populari şi acest lucru este o responsabilitate socială. Înainte de a fi campioni, sunteţi oameni. Conducătorilor le spun să nu piardă caracterul sportiv al fotbalului în defavoarea afacerii. O astfel de gândire va garanta prezenţa familiilor la stadion şi va descuraja violenţa", a spus Papa Francisc.

După încheierea audienţei, Suveranul Pontif a mai rămas câteva minute de vorbă cu atacantul italian Mario Balotelli.

Conform presei italiene, Mario Balotelli şi atacantul argentinian Lionel Messi nu vor juca în partida de miercuri, din cauza unor accidentări.

Echipele naţionale ale Italiei şi Argentinei vor disputa un meci amical miercuri, pe Stadio Olimpico din Roma, în onoarea Papei Francisc.

Ideea organizării acestui meci i-a aparţinut selecţionerului Italiei, Cesare Prandelli.

Argentinianul Jorge Mario Bergoglio este primul Papă de origine sud-americană. El este suporter al echipei San Lorenzo, iar în 2008 a primit o plachetă memorială din partea oficialilor clubului San Lorenzo la centenarul grupării argentiniene.

Papa Francisc I continuă tradiţia pontifilor-suporteri, după ce predecesorul său, Benedict XVI, era suporter al echipei germane Bayern Munchen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici