Papa Francisc îi va primi pe jucătorii naţionalelor Argentinei şi Italiei, dar nu va asista la meci

Papa Francisc îi va primi pe jucătorii naţionalelor Argentinei şi Italiei, cu o zi înaintea meciului amical, dar nu va asista la întâlnirea care va avea loc în 14 august pe Stadio Olimpico din Roma, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi.

94 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc îi va primi pe jucătorii naţionalelor Argentinei şi Italiei, dar nu va asista la meci

Papa Francisc îi va primi pe jucătorii naţionalelor Argentinei şi Italiei, dar nu va asista la meci (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Va fi o audienţă privată care va avea loc în sala Clementine din Palatul Apostolic. În ultimele luni, Papa Francisc s-a mai întâlni cu fotbalişti din diverse ţări cu ocazia unor audienţe generale. În schimb, Papa Francisc nu va merge la stadion pentru a urmări meciul", a declarat părintele Federico Lombardi.

Echipele naţionale ale Italiei şi Argentinei vor disputa un meci amical la 14 august, pe Stadio Olimpico din Roma, în onoarea Papei Francisc. Pentru a marca acest eveniment, jucătorii celor două formaţii vor fi cazaţi la acelaşi hotel şi vor face deplasarea la stadion în acelaşi autocar.

Ideea organizării acestui meci i-a aparţinut selecţionerului Italiei, Cesare Prandelli.

Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, este primul Papă de origine sud-americană. El este suporter al echipei San Lorenzo, iar în 2008 a primit o plachetă memorială din partea oficialilor clubului San Lorenzo la centenarul grupării argentiniene. Papa Francisc I s-a fotografiat cu fanionul formaţiei San Lorenzo.

Papa Francisc I continuă tradiţia pontifilor-suporteri, după ce predecesorul său, Benedict XVI, era suporter al echipei germane Bayern Munchen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici