Participaţia de 25 la sută a lui Sir Jim Ratcliffe la Man United, aprobată de FA şi Premier League

Manchester United a primit, miercuri, vestea bună conform căreia demersul lui Sir Jim Ratcliffe de a achiziţiona o participaţie de 25 la sută din acţiunile clubului a fost aprobat de Premier League şi de Federaţia Engleză de Fotbal (FA).

47 afișări
Imaginea articolului Participaţia de 25 la sută a lui Sir Jim Ratcliffe la Man United, aprobată de FA şi Premier League

Participaţia de 25 la sută a lui Sir Jim Ratcliffe la Man United, aprobată de FA şi Premier League

Preluarea pachetului minoritar de către Sir Jim Ratcliffe la club a fost aprobată marţi, în urma unei analize independente, miliardarul născut la Manchester părând acum pregătit să achiziţioneze o participaţie de 25 la sută. Federaţia de Fotbal a aprobat, de asemenea, miercuri, tranzacţia.

O declaraţie publicată de Premier League arată astfel: „Achiziţionarea de către Sir Jim Ratcliffe a 25 la sută din Manchester United FC şi investiţia suplimentară de 300 de milioane de dolari în club a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al Premier League, în urma finalizării analizei proprietarilor şi directorilor (OADT)."

,,Board-ul a fost de acord cu schimbarea structurii de proprietate a clubului săptămâna trecută, iar aceasta a fost acum ratificată oficial de către un Independent Oversight Panel.

Carta proprietarilor din Premier League a fost, de asemenea, semnată. Aceasta este prima achiziţie de control care va fi revizuită şi aprobată de un nou Independent Oversight Panel în urma modificărilor aduse procesului care au fost convenite de cluburile din Premier League în martie 2023.

,,Premier League aşteaptă acum confirmarea finalizării tranzacţiei."

Ratcliffe a finalizat tranzacţia iniţială de achiziţionare a acţiunilor clubului în decembrie şi a trecut acum testul directorilor şi proprietarilor din Premier League. În vârstă de 71 de ani, acesta urmează să obţină controlul complet asupra operaţiunilor fotbalistice, deşi deţine doar o cotă minoritară pe Old Trafford. Finalizarea tranzacţiei este aşteptată până la sfârşitul săptămânii, când Ratcliffe îşi va finaliza achiziţia acţiunilor de clasă A.

United va încerca să continue să impresioneze pe teren după victoria din finalul meciului cu Aston Villa de la sfârşitul săptămânii trecute. Oamenii lui Erik ten Hag au în prezent o serie de cinci meciuri fără înfrângere în toate competiţiile şi se confruntă cu Luton Town în următorul meci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici