Pirro îl va înlocui pe Bastianini la Ducati pentru GP-ul Americii la Motto GP

Michele Pirro, pilotul de teste Ducati, îl va înlocui pe Enea Bastianini, accidentat, la Marele Premiu al Americilor din acest weekend, de la Austin, Texas, a anunţat echipa de uzină.

107 afișări
Imaginea articolului Pirro îl va înlocui pe Bastianini la Ducati pentru GP-ul Americii la Motto GP

FOTO Everything Moto Racing/Twitter

Italianul Bastianini a suferit o fractură la omoplatul drept în debutul sezonului MotoGP în Portugalia, luna trecută, şi a ratat şi a doua etapă din Argentina.

Ducati a precizat că acesta a efectuat un nou control la Forli, după ce a parcurs câteva tururi pe circuitul de la Misano pe o superbike Panigale V4S.

Clinica a confirmat că Bastianini va mai avea nevoie de câteva săptămâni pentru a se recupera complet, a adăugat Ducati.

"Prin urmare, Enea îşi va continua reabilitarea cu scopul de a reveni pe circuit la Jerez şi va fi înlocuit în Texas de Michele Pirro."

Pirro, în vârstă de 36 de ani, a concurat ultima dată pe Circuit of the Americas în 2016, ca înlocuitor al lui Danilo Petrucci la Pramac Ducati, terminând pe locul opt. El a concurat de opt ori în ultimele trei sezoane, cel mai bun rezultat fiind locul al 11-lea.

Cea de-a patra cursă a sezonului este Marele Premiu al Spaniei de la Jerez, pe 30 aprilie.

Marc Marquez, de şase ori campionul Honda la MotoGP, este de asemenea exclus pentru cursa de duminică de la Austin şi a fost înlocuit de pilotul german de teste Stefan Bradl alături de spaniolul Joan Mir.

Ultima cursă a lui Bradl în Texas a fost tot în 2016, cu Aprilia.

Mir s-a accidentat în cursa de sprint de sâmbătă din Argentina, ratând marele premiu principal.

"Sunt pregătit să mă întorc pe motocicletă în America", a declarat el într-un comunicat al Repsol Honda. "Am putut să petrec această săptămână acasă, recuperându-mă complet după căzătura de sâmbătă şi am revenit la antrenamente".

Spaniolul Pol Espargaro, accidentat, a fost înlocuit de germanul Jonas Folger la echipa GasGas Factory Racing Tech3.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici