Piţurcă, despre revenirea lui Mutu şi Tamaş la naţională: Este ultima lor şansă

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că este convins că jucătorii Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş au înţeles că trebuie să respecte programul naţionalei şi i-a averizat că este ultima şansă pe care le-o acordă convocându-i pentru meciurile cu Belarus şi Albania.

89 afișări
Imaginea articolului Piţurcă, despre revenirea lui Mutu şi Tamaş la naţională: Este ultima lor şansă

Victor Piţurcă (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Mutu şi Tamaş revin, am anunţat de mai mult timp. Au fost excluşi trei jocuri, am considerat că este suficient. Am avut discuţii cu ei, m-a impresionat mai ales Mutu, care şi-a dorit foarte mult să revină şi acest lucru a contat foarte mult. Exemplul pe care l-au avut cu această excludere cred că este suficient ca să nu se mai repete. Este ultima şansă, nu e nevoie de cuvinte mari, dar fiecare jucător trebuie să se încadreze în programul colectiv al echipei. Pentru că fără disciplină nu se poate obţine rezultate. Cred că ei au conştientizat acest lucru", a spus Piţurcă.

Tehnicianul nu crede că România ar fi câştigat meciul cu Franţa dacă i-ar fi avut la dispoziţie pe cei doi fotbalişti, fiind de părere că echipa pe care o pregăteşte ar fi putut fi învinsă cu Mutu şi Tamaş în teren:

"Nu am de ce să regret că nu i-am chemat cu Franţa. Cei care au venit în locul lor au jucat foarte bine, nu se ştie dacă erau ei (n.r. - Mutu şi Tamaş) obţineam acel rezultat cu Franţa. Poate am fi pierdut. Puteţi să îmi spuneţi că poate am fi câştigat, dar eu sunt de părere că nu. Pe terenul pe care s-a jucat, împotriva unei echipe cu jucători extrem de puternici trebuia să joci perfect tactic, aşa cum am făcut noi, şi să obţii un rezultat bun".

Adrian Mutu (Cesena) şi Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion) au fost excluşi, în luna august, din lotul echipei naţionale după ce cei doi fotbalişti nu au respectat programul echipei naţionale înaintea amicalului cu San Marino, din Italia.

România întâlneşte, la 7 octombrie, pe Arena Naţională din Bucureşti, reprezentativa Belarusului. La 11 octombrie, tricolorii dispută ultimul meci din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 2012, în deplasare, în compania selecţionatei Albaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici