Piţurcă: Eu am adus echipa naţională pe locul 7 în lume. E o mare greşeală ce a spus Iordănescu, că e un loc mincinos. La fel a spus şi Mircea Lucescu

Fostul selecţioner Victor Piţurcă a declarat la Dolce Sport că el este cel care a dus naţionala României pe locul 7 în clasamentul FIFA, după ce a preluat-o când se afla pe 56, subliniind că nu este de acord cu poziţia lui Anghel Iordănescu, cum că acesta ar fi un loc mincinos.

372 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Eu am adus echipa naţională pe locul 7 în lume. E o mare greşeală ce a spus Iordănescu, că e un loc mincinos. La fel a spus şi Mircea Lucescu

Piţurcă: Eu am adus echipa naţională pe locul 7 în lume. E o mare greşeală ce a spus Iordănescu, că e un loc mincinos, la fel şi Mircea Lucescu (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Eu echipa asta am luat-o de pe locul 56 în lume şi am adus-o pe locul 7, că eu am adus-o, asta e echipa făcută de mine... Este o mare greşeală ce a spus Iordănescu, faptul că este un loc mincinos, şi sunt puţin supărat pe el, nici nu am mai vorbit. La fel şi Mircea Lucescu. Acest loc 7 se datorează acestor jucători, care au jucat toate meciurile pe viaţă şi pe moarte şi au câştigat puncte. N-a fost nicio conjunctură, s-a jucat numai cu adversari top-class. Ne-au trebuit 3-4 ani să ajungem în această postură, iar acum toată lumea spune că nu avem ce să căutăm acolo. Într-un an de zile, putem să ajungem iar pe locul 50. Meritam toate laudele, dar la noi e foarte mare supărare că am ajuns pe locul 7. Iordănescu, dacă era în locul meu, nu mai spunea aşa. Când am căzut la baraj cu grecii a spus că e cea mai slabă echipă, că suntem fraieri dacă nu ne calificăm, iar acum spune ca Grecia e cea mai bună echipă. Nu e profesionist", a spus Piţurcă la Dolce Sport.

El a adăugat că nu regretă că a plecat de la naţională, deoarece nu i se respecta munca. "Am lucrat bine cu cei dinainte de la Federaţie, dar când a venit Burleanu la a venit cu o idee preconcepută, nu mă cunoştea, afla diferite păreri din presa despre mine... Nu m-a schimbat pentru că era foarte greu în acel moment, cu rezultatele pe care le aveam, plus că era situaţia financiară la mijloc. Am continuat munca, totul s-a derulat foarte bine şi probabil şi-o fi schimbat şi el ideile. Însă am vrut eu să plec. Dacă voia neapărat să rămân, eu le-am propus atunci o mărire de contract. Avem în jur de 400 şi ceva de mii de euro pe an, urma să am în jur de 600 de mii de euro. Nu am discutat cu Burleanu, ci cu mâna lui dreaptă. A fost de acord, dar numai dacă terminam pe primul loc în grupă", a adăugat Piţurcă.

Victor Piţurcă a declarat că a plecat de la Al Ittihad pentru că nu au fost aduşi jucătorii pe care i-a dorit, subliniind că nu este deranjat că echipa saudită a fost preluată de Ladislau Boloni. De asemenea, fostul selecţioner a afirmat că s-a adresat Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv pentru a-şi primi banii de la echipa saudită, subliniind că nici acum nu a intrat în posesia întregii sume.

El a vorbit şi despre situaţia Stelei: "Pentru mine nu e Steaua. E Steaua? Pentru mine nu e. N-are sigla, n-are palmaresul. Ca şi Craiova. Bine, Craiova va avea, dar peste doi ani, cine ştie ce se va întâmpla. Nu mă interesează pe mine ce face Mirel Rădoi. E problema lui. Eu nu am mai avut o relaţie cu Rădoi după ce şi-a încheiat activitatea la naţională. Nu vreau eu să vorbesc despre Mirel Rădoi. De ce să-mi pară mie rău de Rădoi: E problema lui, ăsta e fotbalul. Cum să fii antrenor şi să nu-ţi conduci echipa? Eu asta nu înţeleg. Păi cine conduce echipa atunci? Ce mă interesează pe mine Ţiţi Dumitriu? Am auzit că a vorbit urât despre mine când am plecat de aici. Probabil s-a dus şi el acolo să primească un salariu. Eu nu vreau să vorbesc nici de Steaua, nici de Rădoi, nici de Dumitriu".

Victor Piţurcă şi-a reziliat în octombrie 2014 contractul de selecţioner al României şi a preluat gruparea Al Ittihad. În iulie, Piţurcă a încheiat colaborarea cu echipa saudită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici