Piţurcă: Jucătorii stelişti erau nemulţumiţi de durata şedinţelor tactice după meciul cu Ungaria

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, marţi, că jucătorii echipei Steaua erau nemulţumiţi de durata şedinţelor tactice şi teoretice după meciul cu Ungaria şi că acest lucru nu îl va mai tolera la echipa naţională.

151 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Jucătorii stelişti erau nemulţumiţi de durata şedinţelor tactice după meciul cu Ungaria

Piţurcă: Jucătorii stelişti erau nemulţumiţi de durata şedinţelor tactice după meciul cu Ungaria (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Unii jucători, cei de la Steaua, erau nemulţumiţi de şedinţele tactice şi teoretice după meciul cu Ungaria, în care abia egalasem. Erau obişnuiţi cu programul ăsta la naţională, dar probabil că acum (n.r. - după rezultatele din Liga Europa) au ajuns la un alt nivel şi nu mai e bine să mai exersăm loviturile libere câte o oră şi să primim gol pe urmă. La mine semnalul mare de alarmă ăsta este. Şi cu orice risc, un jucător, oricât de mare şi valoros ar fi, dacă nu face ce trebuie, nu mai vine la echipa naţională. Cu orice risc spun asta", a afirmat Piţurcă.

Victor Piţurcă nu crede că un antrenor va pregăti atât echipa de club, cât şi prima reprezentativă.

"Nu cred că la echipa naţională va exista un antrenor care va conduce şi o echipă de club. Asta e părerea mea. Dar eu consider că Reghecampf antrenor şi la echipa naţională şi la Steaua este o invenţie a presei. Chiar acum câteva zile mi-a dat preşedintele Mircea Sandu un telefon şi râdea de o astfel de variantă", a completat Piţurcă.

Selecţionerul speră ca jucătorii Stelei, care au fost convocaţi la prima reprezentativă, să fie trişti după meciurile cu Ungaria şi Olanda, ca urmare a evoluţiilor slabe din cele două partide.

"Reghecampf are dreptate când spune că după două meciuri foarte grele la echipa naţională în care s-a depus efort foarte mare jucătorii sunt demoralizaţi. Eu chiar sper să fie demoralizaţi puţin, sper să le pară rău şi să se gândească foarte bine la meciurile care nu au fost reuşite", a explicat Piţurcă.

Victor Piţurcă a menţionat că jucătorii convocaţi la prima reprezentativă sunt testaţi fizic.

"Eu nu am nevoie să îl sun pe Reghecampf. Pentru că eu văd jucătorii cum joacă la Steaua şi în primele zile când vin la naţională îi testăm din punct de vedere fizic şi ştim fiecare la ce nivel este", a precizat Piţurcă.

În ciuda victoriilor echipei Steaua din Liga Europa cu Ajax şi Chelsea, Victor Piţurcă, este de părere că întrecerea internă este una slabă.

"Ce dacă Steaua a eliminat pe Ajax şi a bătut pe Chelsea, asta nu înseamnă că dacă avem o echipă bună avem şi un campionat bun. Păi uite la câte puncte sunt în faţă. Şi vi se par jucătorii de la Steaua formidabili? Spuneţi-mi trei jucători de la Steaua care pot să joace la Barcelona, Real Madrid, Manchester United sau Chelsea. Câţi pot? Eu nu spun că jucătorii n-au valoroare, pentru că eu i-am adus la naţională de la echipe din provincie. Au calităţi de fotbalişti, dar numai până la un anumit nivel. Asta nu înseamnă că dacă Steaua a eliminat Ajax suntem nu ştiu ce. Am făcut-o şi cu şansă, au jucat băieţii formidabil din punct de vedere fizic, dar uite că la naţională nu au mai prins un moment dintr-ăsta după patru meciuri (n.r. - în Liga Europa). Ei nu au mai reacţionat la fel. De ce, vom găsi şi aceste cauze", a subliniat Piţurcă.

Echipa naţională a României a remizat la Budapesta, cu Ungaria, scor 2-2 şi a fost învinsă, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0, de reprezentativa Olandei, în două partide din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici