Piţurcă: Rivalitatea cu Ungaria este cunoscută, sper ca jucătorii şi suporterii să fie fair-play

Selecţionerul echipei naţionale, Victor Piţurcă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că rivalitatea dintre România şi Ungaria este cunoscută, dar speră ca jucătorii şi spectatorii să dea dovadă de fair-play la partida directă programată, sâmbătă, în preliminariile Euro-2016.

146 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Rivalitatea cu Ungaria este cunoscută, sper ca jucătorii şi suporterii să fie fair-play

Piţurcă: Rivalitatea cu Ungaria este cunoscută, sper ca jucătorii şi suporterii să fie fair-play (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Piţurcă speră ca spectatorii de pe Arena Naţională să nu scandeze lozinci xenofobe la acest meci pentru ca prima reprezentativă să nu rişte să evolueze cu porţile închise în următoarele partide.

"Am trecut cu bine de primul meci, dar urmează două partide cu doi adversari la fel de periculoşi care se bat pentru calificare. Primul este meciul cu Ungaria, iar rivalitatea dintre cele două ţări este cunoscută, dar pe mine asta mă interesează mai puţin. Pe mine mă interesează ca jucătorii să dea dovadă de fair-play, sâmbătă, la fel şi ca spectatorii, iar la sfârşitul meciului să ne bucurăm de cele trei puncte câştigate pentru că este extrem de important pentru noi. Sper ca apelul făcut de noi să aibă ecou pentru că e extrem de important ca România să abordeze meciurile următoare cu stadionul plin. Ar fi un mare handicap pentru noi să nu avem suporteri în tribună", a afirmat Piţucră.

Tehnicianul a menţionat că schimbarea selecţionerului Attila Pinter cu Pal Dardai înaintea acestei partide nu reprezintă un avantaj pentru România. "Vecinii noştri şi-au schimbat antrenorul, nu cred că a fost un lucru benefic pentru noi. Dar eu sunt bucuros însă că, în afară de absenţele lui Tamaş şi Marica, ceilalţi băieţi au terminat etapa trecută cu bine. Vrreau să pregătim cât mai bine şi să câştigăm acest meci", a adăugat Piţurcă.

Prima reprezentativă a României întâlneşte la 11 octombrie, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, şi în 14 octombrie, de la ora 21.45, la Helsinki, echipa naţională a Finlandei, în cadrul Grupei F a preliminariilor Euro-2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici