Piţurcă: Slovacii au jucători valoroşi care ne pot pune mari probleme dacă nu suntem conectaţi

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Slovacia are jucători valoroşi în lot care pot pune mari probleme echipei naţionale a României în amicalul de miercuri dacă jucătorii nu sunt conectaţi la meci.

105 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Slovacii au jucători valoroşi care ne pot pune mari probleme dacă nu suntem conectaţi

Victor Piturca (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Este ultimul meci înaintea dublei cu Ungaria şi Turcia. Cu Slovacia avem un meci important pentru că la naţională nu există meci amical. Jocurile se contabilizează în clasamentul FIFA. Îmi doresc o reuşită la acest meci şi un rezultat bun, pentru că rezultatele contează foarte mult acum. Şi cele oficiale şi celelalte, pentru că dacă ajungem la baraj trebuie să fim capi de serie şi să scăpăm de adversarii foarte puternici. Am ales Slovacia pentru că are un stil de joc asemănător cu al Ungariei. Am înţeles că Skrtel, unul dintre jucătorii reprezentativi ai lor, s-a accidentat la ultimul joc al echipei sale, Liverpool, dar slovacii au jucători valoroşi care ne pot pune mari probleme dacă nu suntem conectaţi aşa cum trebuie", a spus Piţurcă.

Tehnicianul este îngrijorat de faptul că unii jucători români nu şi-au găsit echipe, iar alţii deşi sunt legitimaţi în străinătate nu reuşesc să se impună la cluburile lor. "Din păcate pentru echipa naţională anumiţi jucători au probleme. Mă refer aici la Ciprian Marica, jucător care nu are încă echipă. La fel şi Torje, care are probleme pentru că Udinese vrea să îl vândă sau să îl împrumute. Sper totuşi ca până la ora jocurilor cu adevărat importante toţi jucătorii să aibă echipe şi să joace. Avem şi jucători în străinătate care din păcate nu se impun acolo. Un exemplu este Papp care nu a jucat decât câteva meciuri. E un jucător pe care mi l-aş dori la echipa naţională", a menţionat antrenorul.

Piţurcă a explicat că Marica aşteaptă un transfer la un club de un nivel mai ridicat, în timp ce Torje, deşi este în proprietatea grupării Udinese, nu este dorit de antrenor şi este posibil să se întoarcă la Granada. "Marica de zece zile se pregăteşte alături de noi aici, şi dacă vom considera va juca 20-30 de minute şi în acest meci. Eu sper să îşi găsească echipă cât mai repede. Am înţeles de la el că are 2-3 echipe care îl doresc şi acum, dar el vrea alt club la care să meargă. Un club de o anumită valoare, nu unul anume. Iar Torje are echipă, dar am înţeles că antrenorul de la Udinese nu mizează pe el. Mi-a zis că dacă nu vor găsi echipă să îl vândă atunci el se va întoarce la Granada", a precizat Victor Piţurcă.

Întrebat dacă Adrian Mutu mai este o varintă pentru prima reprezentativă, selecţionerul a răspuns: "Toţi jucătorii români sunt variante pentru echipa naţională asta. Cei care nu şi-au anunţat retragerea depinde numai şi numai de ei".

El a adăugat că Răzvan Raţ nu a fost convocat pentru că avea mici probleme musculare. "Cu Raţ am avut o discuţie, starea lui nu este una optimă, are nişte probleme musculare, aşa că am decis să rămână să se pregătească, mai ales că va debuta, sâmbătă, la noua sa echipă (n.r. - West Ham United). Sper să joace şi să fie în formă pentru că avem nevoie de el la meciurile importante cu Ungaria şi Turcia", a spus tehnicianul.

Latovlevici este opţiunea numărul 1 pentru postul de fundaş stânga la meciul cu Slovacia, a anunţat Piţurcă. "Golul lui Latovlevici a fost extraordinar, dar eu nu l-am chemat pentru golul de aseară. Latovlevici a jucat bine pentru echipa de club, pentru Ungaria şi Olanda a fost opţiunea a treia după Raţ şi Radu Ştefan. Acum, el este opţiunea numărul 1 şi sper să joace foarte bine. Pe mine nu mă deranjează că se bucură, pe mine m-a deranjat la momentul acela şi am făcut o observaţie. Pe Latovlevici eu l-am adus la Steaua şi m-aş bucura să marcheze şi la prima reprezentativă", a afirmat selecţionerul.

În ceea ce îl priveşte pe Gheorghe Grozav, jucător care a încercat să transforme un penalti executând greşit o scăriţă, Piţurcă a menţionat că nu îi interzice să încerce această execuţie la naţională cu condiţia să marcheze. "Grozav poate să facă scăriţă şi la naţională, dar să marcheze. Dacă nu marchezi, la naţională te cureţi, nu e ca la echipa de club. Pentru că la naţională ai pierdut puncte şi atunci la revedere calificare", mai spus Victor Piţurcă.

Budescu şi Rotariu se află în vederile selecţionerului, acesta afirmând că sunt jucători cu calităţi care pot ajuta la un moment dat prima reprezentativă. "La Budescu m-am gândit foarte mult, în ultimul moment am renunţat la el. El acum este opţiunea a treia după Maxim şi Grozav şi probabil că ei vor juca câte o repriză. Pe Budescu l-am avut cu Polonia şi nu a reacţionat aşa cum trebuia, vreau mai mult de la el din punct de vedere fizic. La echipa naţională este alt nivel, dar recunosc că este un jucător care m-a impresionat. Apoi Rotariu este deja în vederile mele, are calităţi bune şi când intră în repriza a doua, şi aici trebuie să fie foarte atent Gigi Mulţescu, dă satisfacţie. Când intră din primul minut are probleme pentru că e tânăr, dar calităţile îl recomandă şi sper să vină cât mai repede şi la naţională", a precizat el.

Piţurcă regretă faptul că Vlad Chiricheş a ratat transferul la Tottenham Londra. "Mi-a părut rău pentru Chiricheş că a ratat transferul. A fost o oportunitate mare pentru el să joace la un club important, cu tradiţie în Anglia. Asta a fost situaţia, poate aşa e soarta şi o să ajungă la un club mai mare", a afirmat Piţurcă.

Lotul echipei naţionale a României s-a reunit, luni, la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia pentru partida amicală cu reprezentativa Slovaciei, programată, miercuri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici