Plângere împotriva lui Donald Sterling pentru discriminare şi hărţuire sexuală

Proprietarul echipei de baschet Los Angeles Clippers, Donald Sterling, este vizat de noi acuzaţii de rasism şi hărţuire sexuală, după ce o fostă asistentă personală a depus o plângere la tribunalul superior din Los Angeles.

116 afișări
Imaginea articolului Plângere împotriva lui Donald Sterling pentru discriminare şi hărţuire sexuală

Donald Sterling (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reclamanta, Maiko May King, îi reproşează lui Sterling că a concediat-o în luna mai, deoarece a protestat faţă de "comentariile rasiste şi hărţuirea sexuală" la adresa sa.

Potrivit plângerii, King ar fi avut o aventură cu Sterling în perioada 2005-2011, în timp ce lucra la holding-ul miliardarului, Donald T. Sterling Corporation.

În timpul acestei perioade, King, care era căsătorită cu un bărbat de culoare şi avea doi copii cu acesta, s-ar fi certat cu Sterling pe "tema comentariilor lui rasiste", se arată în plângere.

Cei doi s-au despărţit în 2011, dar King a revenit să lucreze, doi ani mai târziu, pentru fostul proprietar al LA Clippers.

Unul dintre avocaţii lui Sterling, Bobby Samini, a afirmat că aceste acuzaţii sunt "fără fundament". "Ea nu a lucrat niciodată pentru Donald Sterling. Plângerea sa este evident apărute din motive oportuniste", a spus Samini.

Sterling, un miliardar în vârstă de 80 de ani, a fost suspendat pe viaţă de NBA după ce a făcut afirmaţii rasiste în timpul unei conversaţii private cu asistenta sa, căreia i-a reproşat că "se afişează alături de negri".

Conversaţia a fost înregistrată de tânără şi dată publicităţii de TMZ, provocând un val de indignare în SUA. NBA reacţionat imediat şi l-a suspendat pe Sterling, de asemenea amendându-l cu 2,5 milioane de dolari. Forul a recomandat ca proprietarul LA Clippers să fie schimbat.

Sterling şi-a cerut scuze într-un interviu acordat postului CNN şi a precizat că nu este rasist.

Vineri, Steve Ballmer, fost CEO al Microsoft, s-a înţeles cu familia Sterling, pentru a achiziţiona clubul de baschet Los Angeles Clippers,în schimbul sumei de două miliarde de dolari (aproape 1,47 miliarde de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici