Donald Sterling refuză să vândă clubul Los Angeles Clippers

Proprietarul clubului Los Angeles Clippers, Donald Sterling, suspendat pe viaţă de NBA pentru remarci rasiste, a declarat, marţi, că va lupta împotriva deciziei "ilegale" a forului baschetbalistic nord-american, care îl forţează să-şi vândă franciza.

79 afișări
Imaginea articolului Donald Sterling refuză să vândă clubul Los Angeles Clippers

Donald Sterling refuză să vândă clubul Los Angeles Clippers (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o scrisoare adresată NBA şi publicată pe site-urile USA Today şi Los Angeles Times, Sterling, în vârstă de 80 de ani, a declarat că a primit o ofertă mai mare de 2,5 miliarde de dolari (1,83 miliarde de euro) pentru a ceda clubul. El a menţionat că o vânzare forţată a francizei ar fi copleşitoare pentru el şi familia sa.

Potrivit site-ului TMZ, Sterling a fost de acord ca soţia sa Shelly să vândă clubul.

Purtătorul de cuvânt al NBA, Mike Bass, a declarat că o audiere a posibilei schimbări de proprietar al LA Clippers va avea loc la 3 iunie în New York.

Donald Sterling, un miliardar în vârstă de 80 de ani, a fost suspendat pe viaţă de NBA după ce a făcut afirmaţii rasiste în timpul unei conversaţii private cu asistenta sa, căreia i-a reproşat că "se afişează alături de negri".

Conversaţia a fost înregistrată de tânără şi dată publicităţii de TMZ, provocând un val de indignare în SUA. NBA reacţionat imediat şi l-a suspendat pe Sterling, de asemenea amendându-l cu 2,5 milioane de dolari. Forul a recomandat ca proprietarul LA Clippers să fie schimbat.

Sterling şi-a cerut scuze într-un interviu acordat postului CNN şi a precizat că nu este rasist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici