Pluşenko va lipsi de la CM de patinaj artistic din Canada

Sportivul Evgheni Pluşenko va lipsi de la Campionatele Mondiale de patinaj artistic de la London (Canada, 13-17 martie), ca urmare a intervenţiei chirurgicale suferite la sfârşitul lunii ianuarie, a anunţat managerul general al federaţiei ruse.

189 afișări
Imaginea articolului Pluşenko va lipsi de la CM de patinaj artistic din Canada

Evgheni Pluşenko (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Evgheni nu va fi prezent la Campionatele Mondiale, deoarece nu este refăcut suficient după recenta sa operaţie la coloana vertebrală", a declarat Valentin Piseiev, citat de agenţia RIA-Novosti.

Pluşenko, triplu campion mondial şi campion olimpic la Torino, în 2006, a fost operat la 31 ianuarie. Retras din competiţii în 2010, el a revenit anul trecut iniţial în circuitul amator, iar în decembrie a câştigat pentru a zecea oară titlul naţional.

În vârstă de 30 de ani, el nu a reuşit să câştige pentru a opta oară titlul european la Zagreb, luna trecută, abandonând după programul scurt din cauza problemelor la spate.

"Vom hotărî cine va concura în locul lui după finalele Cupei Rusiei (16-19 februarie)", a precizat Piseiev, care i-a menţionat pe Maxim Kovtun, Serghei Voronov, Konstantin Menşov şi Artur Gacinski printre potenţialii candidaţi pentru un loc la Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici