Prădător sexual. Un fost antrenor de gimnastică, condamnat la 109 ani de închisoare pentru violul unor copii

Fostul antrenor al echipei masculine de gimnastică artistică a Braziliei, Fernando de Carvalho Lopes, a fost condamnat la 109 ani şi 8 luni de închisoare pentru violarea a 4 copii.

1869 afișări
Imaginea articolului Prădător sexual. Un fost antrenor de gimnastică, condamnat la 109 ani de închisoare pentru violul unor copii

FOTO José Manuel Amorós/Twitter

Decizia mai poate fi atacată în continuare cu recurs, scrie presa braziliană.

Fostul antrenor al echipei masculine de gimnastică artistică a Braziliei, Fernando de Carvalho Lopes, a fost condamnat în cadrul unui proces la tribunal penal din São Bernardo do Campo. Informaţia a fost publicată iniţial de GE şi confirmată de Estadao.

Procuratura l-a acuzat pe Carvalho Lopes de violarea unei persoane vulnerabile şi de circumstanţe agravante a exercitării puterii în raport cu victimele.

Apărarea va face apel la Curtea de Justiţie din São Paulo. Procesul este ţinut în secret de către instanţe.

Fostul antrenor a devenit în 2018 ţinta unei anchete a Procuraturii statului São Paulo pentru presupuse abuzuri sexuale comise asupra unor băieţi minori între anii 1999 şi 2016. Acuzaţia a fost făcută în cadrul emisiunii Fantástico, de la TV Globo, în aprilie anul trecut.

Potrivit raportului, Fernando de Carvalho Lopes ar fi comis abuzuri sexuale timp de mai mulţi ani, în timpul antrenamentelor, al testelor fizice şi chiar al călătoriilor cu mai mulţi sportivi.

Poliţia a început să investigheze cazul după ce un băiat de 13 ani, identificat ca fiind prima victimă care a raportat fapta, a denunţat abuzul.

Din cauza unei acuzaţii de abuz sexual, Fernando de Carvalho Lopes a fost îndepărtat din echipa braziliană de sport cu o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Rio, în 2016. Antrenorul a lucrat mereu cu categoriile de bază, a început la volei şi a trecut la gimnastică.

Sportivii îl acuză pe antrenor că a profitat de vârsta lor şi de lipsa de cunoştinţe tehnice. Potrivit acestora, antrenorul le atingea constant părţile intime. Campion panamerican cu echipa braziliană la Guadalajara, Mexic, în 2011, Pétrix Barbosa, acum în vârstă de 26 de ani, a fost unul dintre cei care au confirmat abuzul şi a spus că s-a trezit "cu mâna lui Fernando în pantaloni". Ulterior, alţi sportivi au ieşit în public şi l-au denunţat pe antrenor pentru abuz sexual, potrivit terra.com.br.

În 2019, Fernando a fost eliminat din sport după mai multe amenzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici