Presa canadiană despre JO de la Vancouver: Întâlnire cu istoria

Presa canadiană a notat, vineri, cu câteva ore înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver, că acest eveniment reprezintă "o întâlnire cu istoria" şi "împlinirea unui vis".

18 afișări
Imaginea articolului Presa canadiană despre JO de la Vancouver: Întâlnire cu istoria

Presa canadiană despre JO de la Vancouver: Întâlnire cu istoria

"Este un vis care a început în urmă cu foarte mult timp şi, după ani de planificare şi aşteptare, se realizează în sfârşit, astăzi. Pentru oamenii din spatele acestui vis, acestea sunt Jocurile Canadei şi vor fi definite de o naţiune pregătită să arate întregii lumi de ce este în stare", a titrat cotidianul Globe and Mail, care are acreditaţi la JO 40 de ziarişti şi fotografi.

"Visul continuă", a intitulat jurnalul La Presse un supliment dedicat Jocurilor Olimpice. În acest supliment se află şi un text al patinatoarei Clara Hughes, port-drapelul Canadei, care dezvăluie reţeta succeselor sale olimpice: "Nu abandona niciodată".

Îngrijorările legate de relativa absenţă a zăpezii şi de vremea neobişnuit de caldă pentru această perioadă sunt menţionate foarte puţin, presa canadiană preferând să facă predicţii privind numărul de medalii pe care le va câştiga Canada.

"Pe locuri, fiţi gata... Aur!", a titrat Toronto Star. "Obiectivul este să terminăm pe primul loc în clasamentul pe medalii şi va fi nevoie de 30-35 de medalii pentru a reuşi acest lucru", adaugă sursa citată.

"Previziune: 32 de medalii" a notat şi Le Journal de Montreal.

Globe and Mail nu se hazardează să prezinte cifre, dar speră că acestea vor fi "Jocurile de Aur" pentru Canada, care va scăpa astfel de statutul de unică ţară gazdă a JO care nu a câştigat nicio medalie de aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici