Presa engleză: Fotbalul nu se întoarce acasă

Presa britanică a primit cu amărăciune vestea că Anglia nu a fost desemnată să organizeze Cupa Mondială din 2018, în ciuda unui dosar solid de candidatură, apreciind că "fotbalul nu se întoarce acasă" - adaptare după sloganul EURO 1996 - ci rămâne departe, mergând în Rusia.

14 afișări
Imaginea articolului Presa engleză: Fotbalul nu se întoarce acasă

Presa engleză: Fotbalul nu se întoarce acasă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fotbalul nu vine acasă, rămâne departe, mergând în Rusia", a notat The Telegraph. "În ciuda celor mai bune eforturi ale Prinţului William, ale lui David Beckham şi ale lui David Cameron (n.r. - premierul Marii Britanii), Anglia a eşuat în încercarea de a convinge FIFA că poate găzdui cel mai mare spectacol sportiv de pe Pământ", a notat sursa citată, care a adăugat că Angliei i-a lipsit un lider din federaţia naţională care să susţină candidatura.

The Mirror crede că Anglia ar fi suferit din cauza acuzaţiilor de corupţie pe care presa britanică le-a lansat în ultimul timp la adresa unor membri ai FIFA. "Anglia a părut că a avut de suferit în urma reacţiilor la investigaţiile privind corupţia în rândul membrilor FIFA, realizate de BBC Panorama şi de Sunday Times în ultimele două luni. Aceste investigaţii au fost criticate atât de premierul rus Vladimir Putin, ieri, cât şi de preşedintele comitetului de candidatură Spania/Portugalia, Angel Villar Llona, în prezentarea sa făcută astăzi, membrilor FIFA", a scris The Mirror.

BBC Sport susţine că Rusia a obţinut majoritatea absolută încă din turul doi, când a primit 12 voturi din partea membrilor Comitetului Executiv al FIFA. Anglia fusese eliminată încă din primul tur, iar candidaturile comune Spania/Portugalia şi Olanda/Belgia au pierdut în turul doi.

Fostul căpitan al Angliei, David Beckham, care a făcut parte din echipa care a susţinut candidatura Angliei şi-a cerut scuze pentru acest eşec. "Evident că sunt dezamăgit. Echipa noastră a făcut tot ce era posibil. Nu am fi putut face o ofertă mai bună. Le doresc Rusiei şi Qatarului toate cele bune. Sunt două ţări deosebite şi sunt sigur că vor face FIFA foarte mândră. Este foarte greu să venim fără Cupa Mondială din 2018. Ne cerem scuze pentru că nu am putut aduce Cupa Mondială în ţara noastră, deoarece avem cei mai mulţi şi mai pasionanţi fani din lume", a spus Beckham.

Fostul internaţional Alan Shearer consideră că Anglia a avut cea mai bună candidatură şi se întreabă dacă ţara sa va mai avea ocazia să găzduiască o ediţie de CM. "Am auzit un zvon cu două sau trei minute înainte de a ne aşeza în sală că nu am avut succes. De asemenea, am auzit că am fost eliminaţi din prima rundă, dar nu ştim sigur încă. Felicitări Rusiei, a avut o candidatură fantastică. Speram să văd Cupa Mondială în Anglia, pentru că nu eram născut în 1966. E greu, dar trebuie să-i felicităm pe învingători. Fotbalul englez va merge mai departe fără îndoială. Suntem o ţară cu un campionat foarte puternic, iar organizarea CM ar fi oferit un imbold uriaş. Este păcat că nu putem demonstra asta. Este o senzaţie ciudată să intri în lumea politică", a completat Shearer.

Consilierul candidaturii Angliei, Sir Keith Mills, este de părere că ţara sa a avut cea mai bună ofertă din punct de vedere tehnic. "Ne-am luptat în ultimele 18 luni. Cred că aveam cea mai bună ofertă din punct de vedere tehnic. Trebuie să înţelegeţi că modul FIFA de a vedea oraşele gazdă este diferit de al nostru. Mesajul lor de azi a fost acela că CM trebuie să meargă în ţările în curs de dezvoltare. Niciuna dintre ţările mature ale lumii nu a fost selectată pentru a găzdui CM", a adăugat Keith Mills.

Rusia va organiza ediţia din 2018 a turneului final al Cupei Mondiale de fotbal, potrivit votului exprimat, joi, la Zurich, de cei 22 de membri ai Comitetului Executiv al FIFA. Celelalte candidate pentru organizarea turneului final al CM din 2018 erau Olanda/Belgia, /Spania/Portugalia şi Anglia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici