Putin: Rusia are totul pentru ca turneul final să se desfăşoare în cele mai bune condiţii

Premierul Vladimir Putin a declarat, joi, după ce Rusia a fost desemnată gazdă a ediţiei din 2018 a Cupei Mondiale de fotbal, că ţara sa are tot ceea ce este nevoie pentru ca această competiţie să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, a anunţat agenţia Interfax.

19 afișări
Imaginea articolului Putin: Rusia are totul pentru ca turneul final să se desfăşoare în cele mai bune condiţii

Putin: Rusia are totul pentru ca turneul final să se desfăşoare în cele mai bune condiţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, Putin le-a declarat jurnaliştilor că va ajunge, joi seară, la Zurich, pentru a le mulţumi membrilor Comitetului Executiv al FIFA pentru votul acordat.

"Voi merge la Zurich. Am promis membrilor CEx că dacă decizia va fi favorabilă Rusiei, voi merge imediat la Zurich pentru a le mulţumi şi pentru a vorbi despre proiectele noastre privind pregătirea Cupei Mondiale. Rusia iubeşte fotbalul şi ţara are tot ceea ce este necesar pentru ca CM din 2018 să se desfăşoare la cel mai bun nivel. Votul de azi înseamnă că se acordă credit Rusiei, capacităţilor sale, chiar dacă unele instalaţii sportive nu sunt finalizate", a mai spus Putin.

Rusia va organiza ediţia din 2018 a turneului final al Cupei Mondiale de fotbal, potrivit votului exprimat, joi, la Zurich, de cei 22 de membri ai Comitetului Executiv al FIFA.

Celelalte candidate pentru organizarea turneului final al CM din 2018 erau Olanda/Belgia, /Spania/Portugalia şi Anglia.

Rusia va organiza în premieră o ediţie a Cupei Mondiale la fotbal. Aceasta este o nouă competiţie majoră pe care Rusia o va găzdui, după Jocurile Olimpice din 2014 (Soci), Campionatele Mondiale de atletism din 2013 (Moscova) şi un Mare Premiu de Formula 1 din 2014 (tot în zona oraşului Soci).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici