Preşedinte FC Rapid: S-ar putea să dăm în judecată FRF şi LPF

Preşedintele FC Rapid, Nicolae Manea, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este posibil ca gruparea giuleşteană să dea în judecată Federaţia Română de Fotbal şi chiar Liga Profesionistă de Fotbal ca urmare a respingerii dosarului de licenţiere.

372 afișări
Imaginea articolului Preşedinte FC Rapid: S-ar putea să dăm în judecată FRF şi LPF

Manea: S-ar putea să dăm în judecată FRF şi LPF (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Am avut o discuţie la federaţie cu domnii Burleanu şi Chivorchian, în care le-am transmis că aceste condiţii de licenţiere sunt prea dure pentru realitatea din fotbalul românesc. Iar dânşii mi-au spus că de la anul aceste condiţii se vor îmbunătăţi. Lucru care nu mi se pare corect. Recomandările de la UEFA spun clar să se găsească alte soluţii în afara retrogradării. Dar la noi se aplică de la anul aceste alte soluţii. De ce de la anul? De ce nu peste 10 ani? Nu e discriminare aici? Rapidul a fost mereu cârpa fotbalului românesc. Au şters cu noi pe jos când au vrut şi când nu au vrut. S-ar putea să dăm în judecată federaţia, pentru că şi domnul Duru face parte din federaţie. Poate vom da şi liga, pentru că noi trebuie să ne apărăm. Nu are cine să ne apere, noi trebuie să facem totul ca să ne găsim dreptatea. Vom merge şi la TAS, lucrăm deja la traducerea actelor, o să plătim şi taxa de înscriere şi aşteptăm să se pronunţe până în 30 iunie", a spus Manea.

Oficialul rapidist a menţionat că datoriile clubului sunt în prezent de 150.000 de euro plus cele curente şi nu de 38 de milioane de euro cum a afirmat directorul Sistemului Naţional de licenţiere, Viorel Duru. "Domnul Burleanu mi-a spus că Rapid are datorii de 30 de milioane. Şi i-am comunicat că este informat greşit. Datoriile înscrise la masa credală sunt de 134,6 milioane lei, adică aproximativ 29 de milioane de euro. Iar prin planul de reorganizare, aprobat de judecătorul sindic, se va restitui doar 10 la sută din creanţele salariale. Asta înseamnă exact 549.659 de lei, adică 150.000 de euro, bani care trebuie plătiţi în termen de trei ani. Astea sunt datoriile Rapidului din dosarul de insolvenţă. Datoriile curente sunt de vreo 800.000 de euro, adică salarii către jucători şi staf. Iar domnul Duru zice ca avem 30 de milioane şi încă 7-8 milioane la domnul Taher. Păi domnul Taher nici nu s-a înscris la masa credală, datoriile către dânsul sunt nule. Aşadar nu este nimic adevărat", a explicat preşedintele.

Manea susţine că a avut o discuţie mai aprinsă cu Viorel Duru după anunţul Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere în care i-a spus că analizează dosarele cluburilor cu unităţi de măsură diferite. "Am avut o discuţie mai aprinsă şi cu domnul Duru, iar acum am auzit un zvon, că m-ar fi reclamat la Poliţie că l-am ameninţat sau că i-am pus viaţa în pericol. Eu nu l-am ameninţat, am ridicat puţin tonul şi i-am spus că nu analizează cu aceeaşi unitate de măsură toate dosarele de licenţiere, atât", a precizat el.

CS Universitatea Craiova a fost favorizată de Federaţia Română de Fotbal, este de părere Nicolae Manea. "CSU Craiova a fost invitată în Liga a II-a, aşa mi-a spus domnul Duru. Atunci i-am zis şi eu că Rapidul intră mâine în faliment, să ne invite în Liga a II-a, apoi să avem drept de promovare şi gata. Dar mi-a zis că nu se mai poate, gata, anul ăsta nu se mai poate, s-a putut numai anul trecut. Păi de ce? Noi suntem mai proşti? Asta e rea voinţă. Pe noi nu ne interesează falimentul, dar uite că decizia lor ne apropie de asta. Eu nici nu vreau să mă gândesc la faliment, nici nu intră în discuţie", a mai spus preşedintele clubului rapidist.

Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere a respins, în 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă şi executorie pe plan naţional. Ultima cale de atac a FC Rapid este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În cazul în care Rapid primeşte un răspuns negativ şi de la TAS, în Liga I va promova în locul său FC Clinceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici