Preşedintele FRT: Oameni de afaceri români sunt dispuşi să cumpere licenţa turneului WTA

Preşedintele FRT, George Cosac, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că oameni de afaceri români sunt dispuşi să cumpere licenţa turneului WTA de la proprietarul din Ungaria pentru ca BRD Bucharest Open să se poată desfăşura anual în Capitală.

238 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FRT: Oameni de afaceri români sunt dispuşi să cumpere licenţa turneului WTA

George Cosac, preşedintele FRT (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)

El a explicat că turneul, găzduit din 1993 de Ungaria sub titulatura Budapest Grand Prix, se va disputa la Bucureşti pentru alţi trei ani, dacă ediţia 2014 se va desfăşura în condiţii foarte bune. "Proprietarul licenţei turneului este din Ungaria. Turneul dacă va ieşi bine îl vom organiza la Bucureşti pentru un minim de trei ani. În plus, imediat ce l-am adus în România s-au găsit şi găsit nişte oameni de afaceri dispuşi să cumpere această licenţă de la persoana din Ungaria. Dar asta în cazul în care acea persoană doreşte să vândă licenţa", a spus Cosac.

Oficialul a adăugat că îşi doreşte tribune pline la meciurile primului turneu WTA din România. "Federaţia Română de Tenis este mândră pentru rolul pe care îl joacă în organizarea primului turneu WTA din România. Sperăm ca tribunele Arenelor BNR să fie arhipline şi că în faţa televizoarelor se vor afla milioane de telespectatori. Deţinătoarea locului 3 mondial, Simona Halep, este capul de afiş al acestei competiţii, alături de Roberta Vinci, Klara Koukalova, Karin Knapp şi Annika Beck, toate în top 50. De asemenea, vor mai juca reprezentele noastre Irina Begu, Monica Niculescu şi Alexandra Cadanţu", a menţinat preşedintele.

Sorana Cîrstea, locul 29 mondial, va absenta de la BRD Bucharest Open din cauza unei accidentări. "Regretăm absenţa Soranei Cîrstea, ea a fost nevoită să se retragă de la două competiţii dinaintea turneului de la Wimbledon şi cu siguranţă va trebui să stea şi după această competiţie şi astfel nu o vom avea pe teren. Dar probabil că va fi la Kids Day şi în tribune. La Wimbledon merge doar să facă prezenţă. Ea este obligată să fie prezentă acolo. Eu chiar am stat de vorbă cu medicul ei cu care a plecat în Germania să vadă dacă este nevoie de operaţie sau de tratament", a menţionat Cîrstea.

În ceea ce o priveşte pe Simona Halep, care s-a retras în turul doi al turneului de la 's-Hertoghenbosch din cauza unor dureri la omoplatul drept, Cosac a precizat că accidentarea acesteia nu este gravă. "Îmi doresc ca Simona Halep să fie sănătoasă, să joace cât mai bine la Wimbledon şi să repete performanţa de la Paris. Din câte am înţeles a avut o contractură, mi-a şi spus că era foarte frig acolo (n.r. - la 's-Hertoghenbosch), apoi, bineînţeles că şi gândul ei era la Wimbledon. În acea fază au mai abandonat 3-4 jucătoare. Deci o competiţie înaintea alteia foarte importante nu are aşa mari şanse de reuşită", a afirmat Cosac.

Secretarul de stat în cadrul MTS, Carmen Tocală, a declarat, vineri, că nu credea că este posibil ca România să găzduiască în 2014 un turneu WTA. "Acum doi ani nu credeam că este posibil să avem un astfel de turneu în România, la fel cum nu credeam că Simona Halep va ajunge pe locul trei într-o perioadă aşa de scurtă de timp. Este foarte important că acest turneu important are susţinerea oamenilor de afaceri, ceea ce dovedeşte că sportul poate atrage sponsori dacă noi creăm un produs atractativ. De asemenea, şi prin acest turneu se dovedeşte că Ministerul Tinereului şi Sportului poate să susţină activitatea sportivă internaţională, la un standard ridicat", a spus oficialul MTS.

Conform secretarului de stat, aportul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului în organizarea la Bucureşti a turneului WTA se ridică la aproximativ 450.000 de euro. "Suma de 1,1 milioane de lei (n.r. - aproximativ 250.000 de euro), reprezentând taxa WTA, a fost plătită de MTS şi provine din fondul de rezervă al premierului. Apoi mai sunt cheltuieli eligibile, care pot fi decontate prin MTS, care se ridică la aproximativ 200.000 de euro. Celelalte cheltuieli vor fi suportate de sponsori. Iar premiile, în valoare de 250.000 de dolari, sunt asigurate de sponsorul BRD", a afirmat Carmen Tocală.

Preşedintele FRT, George Cosac, directorul general al BRD, Philippe Lhote, şi secretarul de stat în cadrul MTS, Carmen Tocală, au prezentat în cadrul conferinţei de presă machetele trofeelor pe care le vor primi finalistele turneului.

BRD Bucharest Open, turneu de 280 de puncte WTA, cu premii în valoare de 250.000 de dolari, se va desfăşura în perioada 5-13 iulie la Arenele BNR din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici