Preşedintele Trabzonspor a fost arestat în cazul meciurilor trucate

Poliţia din Turcia a efectuat, luni, noi arestări în cadrul anchetei privind meciurile trucate, printre persoanele reţinute aflându-se şi preşedintele clubului Trabzonspor, Sadri Sener, a anunţat agenţia Anatolia.

126 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Trabzonspor a fost arestat în cazul meciurilor trucate

Preşedintele Trabzonspor a fost arestat în cazul meciurilor trucate (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Poliţia turcă anchetează un caz de trucare a 19 meciuri din prima divizie în sezonul 2011-2012.

Anatolia scrie că luni au mai fot reţinuţi un fost oficial al Federaţiei Turce de Fotbal (TFF), Mehmet Levent Kizil, şi portarul formaţiei Ankaragucu, Serdar Kulbilge.

Postul de televziune NTV a anunţat că printre arestaţi se mai află fostul preşedinte al TFF, Mahmut Ozgener, şi fostul său consilier Mumtaz Kararaya.

Sediul clubului Trabzonspor fusese deja percheziţionat în 3 iulie, atunci când au fost arestate 61 de persoane, dintre care 26 au fost plasate în detenţie provizorie.

Ultimul suspect încarcerat este preşedintele clubului Fenerbahce Istanbul, Aziz Yildirim, care a fost plasat în detenţie provizorie duminică seara. Această decizie a declanşat furia suporterilor campioanei Turciei. Câteva sute de fani au manifestat pe străzi şi au scandat "Fanii marelui Fenerbahce vor fi mereu alături de marele lor preşedinte". Grupul a fost dispersat de forţele de ordine care au folosit grenade lacrimogene.

Conform presei turce, clubul Fenerbahce şi preşedintele său sunt în centrul afacerii de trucare a meciurilor din sezonul 2011-2012, în care gruparea din Istanbul a câştigat titlul de campioană la golaveraj în faţa formaţiei Tranzonspor.

Federaţia Turcă de Fotbal ar putea lua măsuri imediate, deoarece până vineri trebuie să comunice la UEFA numele cluburilor care vor participa în cupele europene în sezonul viitor.

Echipa Fenerbahce a câştigat titlul în sezonul 2010/2011, după victoria cu 4-3 din meciul cu Sivasspor, din ultima etapă a campionatului, în dauna formaţiei Trabzonspor. Anchetatorii au suspiciuni de manipulare a rezultatelor a 19 meciuri din prima ligă, în sezonul trecut, şi vizează, de asemenea, alte ilegalităţi comise de oficiali ai unor cluburi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici