Progres în negocierile privind încheierea grevei din NBA

Patronii şi jucătorii din NBA au înregistrat un progres în negocierile privind încheierea grevei ce împiedică debutul campionatului, iar preşedintele ligii, David Stern, a declarat că sezonul ar putea începe la finalul lunii decembrie.

50 afișări
Imaginea articolului Progres în negocierile privind încheierea grevei din NBA

Progres în negocierile privind încheierea grevei din NBA (Imagine: Mediafax foto/AFP)

După o întâlnire care a durat 15 ore, David Stern s-a arătat optimist, anunţând că "s-a ajuns la un proiect de acord, ce trebuie să fie supus unor serii de aprobări şi operaţiuni foarte complexe".

"Suntem încrezători că totul va fi aprobat şi că sezonul va începe pe 25 decembrie", a precizat Stern.

Acordul respectiv trebuie să fie ratificat în continuare atât de majoritatea patronilor, cât şi de cea a jucătorilor din NBA.

Procesul de ratificare din partea jucătorilor va fi unul complicat, deoarece sindicatul jucătorilor a fost dizolvat pe 14 noiembrie, pentru a se putea iniţia o acţiune în justiţie împotriva ligii profesioniste, pentru abuz. Jucătorii treuie să abandoneze această acţiune şi să formeze un nou sindicat, pentru a se putea pronunţa în favoarea protocolului.

La sfârşitul lunii octombrie, liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a anulat alte două săptămâni ale sezonului regulat 2011/2012, respectiv 121 de meciuri ce ar fi trebuit să se dispute între 15 şi 30 noiembrie, după un nou eşec al negocierilor între patroni şi jucători. Pe 11 octombrie, NBA anulase primele două săptămâni ale sezonului regulat, respectiv 100 de meciuri.

Conflictul de muncă a fost declanşat pe 1 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici