ProSport te cheamă să alergi la primul eveniment de up-running din România

ProSport continuă seria evenimentelor sportive dedicate pasionaţilor de sport şi de mişcare care doresc să evadeze din rutina zilnică şi să aibă un stil de viaţă activ şi sănătos.

206 afișări
Imaginea articolului ProSport te cheamă să alergi la primul eveniment de up-running din România

ProSport te cheamă să alergi la primul eveniment de up-running din România

Astfel, propunerea ProSport  îmbină ideea de mişcare cu ineditul unui eveniment ce se desfăşoară de ani buni în ţări din întreaga lume. Alergarea pe scări este unul dintre cele mai moderne sporturi. Într-un peisaj urban cu realizari arhitectonice din ce în ce mai spectaculoase, era normal ca sportivii să caute noi provocarări competiţionale şi în această zonă.

Din ce în ce mai cunoscute în străinătate, câteva sute de competiţii de alergare pe scări se organizează anual în cele mai înalte clădiri din lume. Cel mai cunoscut eveniment de up-running din lume este cursa Empire State Building Run-up din New York. Prima ediţie a avut loc în anul 1978, iar evenimentul reuşeste să adune an de an sute de participanţi din întreaga lume lume.

Clădirea Tower Center, locaţia primului eveniment de up-running din România, este una dintre cele mai înalte clădiri din Bucureşti – Tower Center: 514 trepte, reprezentând 25 de etaje, cu o înălţime totală de 107 metri.

Evenimentul va avea loc în data de 30 martie.

Startul se va da din interiorul clădirii, din lobby. Concurenţii vor trece în casa scării şi vor alerga până la etajul 22, unde se va amplasa linia de finish. În cadrul întrecerii, concurenţii vor pleca secvenţial, la un interval de 5-10 secunde unul de celălalt, astfel încât se evită îmbulzeala de la start şi situaţiile care pot duce cu uşurinţă la accidentări.

Categoriile de vârstă sunt următoarele:

Băieţi:

            -cu vârsta cuprinsă între 16* şi 35 de ani**

            -cu vârstă mai mare de 35 de ani (împliniţi la data concursului)

Fete:

            -cu vârsta cuprinsă între 16* şi 35 de ani**

            -cu vârstă mai mare de 35 de ani (împliniţi la data concursului)

Pro Sport va încurajează să participaţi la Tower Center Up Run sau măcar să folosiţi scările ca o alternativă mai sănătoasă la urcatul cu ascensorul.

Înscrieri pe www.uprun.prosport.ro!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici