Pugilistul Magomed Abdulsalamov, operat pe creier după prima sa înfrângere la profesionişti

Pugilistul rus Magomed Abdulsalamov a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe creier pentru înlăturarea unui cheag de sânge, la câteva ore după ce a fost învins, sâmbătă seară, la New York, de cubanezul Mike Perez, primul său eşec la profesionişti.

103 afișări
Imaginea articolului Pugilistul Magomed Abdulsalamov, operat pe creier după prima sa înfrângere la profesionişti

Pugilistul Magomed Abdulsalamov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Abdulsalamov a fost învins de Perez în zece runde.

Boxerul în vârstă de 32 de ani a fost transportat la spital pentru că avea o fractură de piramidă nazală şi o problemă la mâna stângă. În urma investigaţiilor, s-a descoperit că are un cheag de sânge pe creier. Cheagul a fost înlăturat chirurgical. Pugilistul se află acum în comă indusă, informează rsport.ru.

Potrivit promotorului Stepan Lendel, starea lui Abdulsalamov este stabilă. "Am vorbit cu fratele lui Magomed şi mi-a spus că starea lui Magomed este stabilă şi că a depăşit şocul. Din cauza riscurilor unor efecte ale loviturilor primite şi unor dureri de cap severe, medicii au ales varianta comei induse", a explicat Lendel.

Magomed Abdulsalamov a suferit, sâmbătă, prima înfrângere la profesionişti, după o serie de 18 victorii. El ar vrea pe viitor o confruntare cu celebrul Vitali Klitschko.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici