Radek Stepanek şi-a anunţat retragerea din tenis, după 21 de ani de carieră

Cehul Radek Stepanek, 38 de ani, pune punct carierei de jucător profesionist de tenis, după 21 de ani de la debutul în ATP, în condiţiile în care, la începutul acestui an, a fost nevoit să se opereze la coloană.

177 afișări
Imaginea articolului Radek Stepanek şi-a anunţat retragerea din tenis, după 21 de ani de carieră

Radek Stepanek şi-a anunţat retragerea din tenis, după 21 de ani de carieră

"S-a terminat. Nu are sens să îmi risc sănătatea. Trebuia să fiu realist. Am luptat până la ultima suflare, este momentul să merg mai departe", a anunţat Radek Stepanek, marţi, într-o conferinţă de presă.

Stepanek a fost un adevărat personaj în tenisul mondial: în 1996 a debutat ca jucător de dublu, a intrat apoi puternic în proba de simplu şi, la zece ani de la debut, şi-a atins maximul - poziţia a 8-a. Cele mai importante succese le-a înregistrat însă pe final de carieră, atunci când, din nou, s-a axat mai mult pe dublu: a câştigat două titluri de Mare Şlem alături de Leander Paes (2012 şi 2013) şi a urcat până pe poziţia a patra a clasamentului individual de dublu.

Viaţa sa amoroasă a fost extrem de tumultoasă: a cerut-o în căsătorie pe Martina Hingis, la Praga, dar a rupt logodna în 2007, s-a căsătorit în 2010 cu Nicole Vaidisova - cea care a decis să renunţe la cariera ei pentru "a-l aştepta acasă" pe Radek, dar cei doi au divorţat în 2013. Cel mai recent s-a îndrăgostit de Petra Kvitova, însă relaţia lor nu a durat decât câteva luni.

"Mi-am iubit viaţa în tenis, de la început până la final", a declarat Stepanek. Un excelent jucător de Cupa Davis, Stepanek a câştigat de două ori "Salatiera de Argint" (2012 şi 2013), disputând încă o finală. Tot pentru Cehia, a câştigat bronz olimpic la Rio, alături de Hradecka.

"Jucând tenis pe mai departe, problemele la spate ale lui Radek ar fi reapărut. Ar fi ajuns din nou la operaţie.Ccalitatea vieţii i-ar fi fost ameninţată pe viitor", a punctat Pavel Kolar, doctorul lui Stepanek.

18 titluri a câştigat Radek Stepanek la dublu şi 5 titluri la simplu. Cel mai bun rezultat în turneele de Mare Şlem, la simplu, a fost sfertul de finală din 2006, de la Wimbledon.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici