Rareş Dumitrescu: Trebuia să ne luăm revanşa în faţa Italiei după ce ne-a luat titlul european

Sabrerul Rareş Dumitrescu, component al echipei României care a devenit, joi, campioană mondială, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că performanţa obţinută în Antalya este o revanşă meritată după ce el şi coechipierii săi au pierdut titlul european, în luna iulie, în faţa Italiei.

33 afișări
Imaginea articolului Rareş Dumitrescu: Trebuia să ne luăm revanşa în faţa Italiei după ce ne-a luat titlul european

Rareş Dumitrescu: Trebuia să ne luăm revanşa în faţa Italiei după ce ne-a luat titlul european (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dumitrescu a fost ultimul sportiv din echipa României care a evoluat în finala de joi, el reuşind să întoarcă soarta unei întâlniri ce părea câştigată de formaţia Italiei.

Adversarii tricolorilor au condus aproape în permanenţă, dar vicecampionul mondial la individual, Rareş Dumitrescu, a adus victoria României într-un final dramatic cu Aldo Montano.

Dumitrescu a egalat la 43, a preluat conducerea, scor 44-43, apoi italianul a egalat la rândul său, dar românul a câştigat ultimul punct.

"A fost bine, pentru asta ne pregătim şi pot spune că am trăit momente extraordinare după încheierea finalei cu Italia, o echipă extrem de puternică. Trebuia să ne luăm revanşa după ce ne-au luat titlul european. Chiar dacă noi am obţinut atunci argintul, ne-a durut foarte tare că nu am fost pe prima treaptă a podiumului", a afirmat Dumitrescu.

El a precizat că a reuşit să aducă victoria României după ce italienii au avut un avantaj de 11 tuşe.

"Într-adevăr, am avut o revenire spectaculoasă, este foarte greu în scrimă se revii de la o diferenţă atât de mare, 11 tuşe, cum am avut eu când am intrat, însă ne bucurăm cu toţii că acest lucru s-a întâmplat acum la această competiţie foarte importantă. Probabil că dacă se întâmpla la un concurs mai mic nu ar mai fi contat", a declarat sabrerul.

Dumitrescu a menţionat că rezultatul echipei române este unul de excepţie, ţinând cont de faptul că sportivii tricolori nu au condiţiile germanilor sau italienilor.

"Am reuşit pentru că suntem foarte ambiţioşi. Nu ne comparăm cu Italia sau Germania pentru că delegaţia noastră are un număr redus de persoane. Nu ne luăm masori sau bucătari şi suntem nevoiţi să ne mulţumim cu ceea ce avem. Prin ambiţia noastră reuşim să facem uitate toate aceste lipsuri", a declarat Dumitrescu.

Sportivul crede că experienţa competiţională a fostului campion olimpic Mihai Covaliu, acum antrenorul echipei, a contat în obţinerea medaliei de aur la Mondialele din Antalya.

"Normal că a contat foarte mult şi experienţa lui Mihai, pentru că a trecut prin atâtea concursuri de nivel înalt. Cred că foarte importantă a fost această perioadă de un an de cand Cova pregăteşte echipa de sabie, perioadă în care noi am dat ture de stadion de dimineaţă până seara şi ne-am antrenat până la epuizare. După ce a fost un scrimer de mare valoare, ne-a arătat tuturor că este şi un antrenor foarte bun", a adăugat Rareş Dumitrescu.

Echipa României a câştigat, joi, medalia de aur în proba masculină de sabie din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă din Antalya, după ce a învins Italia în finală, cu scorul de 45-44. Acesta este primul titlu mondial cucerit de România la un sport olimpic, în anul 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici