Raţ: Ezit să semnez prelungirea cu Rayo, aştept să se finalizeze discuţiile şi cu alte cluburi

Fundaşul echipei naţionale a României, Răzvan Raţ, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că ezită să semneze prelungirea contractului cu Rayo Vallecano, precizând că aşteaptă răspunsuri din partea altor cluburi care l-au ofertat.

55 afișări
Imaginea articolului Raţ: Ezit să semnez prelungirea cu Rayo, aştept să se finalizeze discuţiile şi cu alte cluburi

Răzvan Raţ (Imagine: Mircea Roşca / Mediafax Foto)

"Nu e nimic de ascuns, am pe masă oferta de prelungire a celor de la Rayo. Însă ezit sau mai bine spus aştept finalizarea discuţiilor şi cu alte cluburi şi după aceea vom vedea ce se va întâmpla. Ezit pentru că sunt 18 jucători care termină contractul acolo. Eu îmi doresc un contract de minim doi ani şi nu aş fi sigur că Rayo va fi în prima ligă în următorul sezon. Nu se ştie ce jucători vor veni, valoarea lor şi aşa mai departe", a spus Raţ.

El nu a dorit să nominalizeze campionatele în care evoluează cluburile interesate de serviciile sale: "Nu contează din ce alte campionate am oferte".

În schimb, fundaşul s-a arătat dispus să continue în Primera Division. "M-ar tenta Spania în continuare, pentru că m-am simţit bine în ultimele luni, m-am integrat acolo, am fost apreciat, am jucat la o echipă căreia îi place să aibă posesie. Şi în general echipele spaniole se bazează pe posesie şi îmi place acest joc combinativ. Domnul Piţurcă mi-a zis că dacă am oferta pe masă să semnez", a menţionat fotbalistul.

Întrebat dacă este posibil să evolueze în sezonul următor la Getafe, echipa condusă de antrenorul Cosmin Contra, Raţ a răspuns: "Orice e posibil, e posibil să ajung acolo, e posibil să ajung la Rayo sau în alt campionat. Aşa că nu exclud nimic".

În vârstă de 33 de ani, Răzvan Raţ nu ia în calcul o întoarcere în Liga I. "Vreau să îmi termin cariera în străinătate, nu exclud această variantă, dar voi face tot posibilul să joc afară şi să îmi termin cariera la un nivel înalt. Nu are de ce să mă sperie ce se întâmplă în Liga I pentru că nu am de gând să mă întorc în România. Sunt lucruri neobişnuite pentru mine însă. Acum 11 ani, când am plecat, Rapid era campioană, iar acum practic nu mai există. La fel se întâmplă şi cu Dinamo. Sunt lucruri grave, dureroase pentru noi, cei care venim din fotbalul românesc", a explicat Raţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici