Raţ: Nord-irlandezii se bazează pe fazele fixe, dar dacă îi vom marca strict nu vom avea probleme

Fundaşul primei reprezentative Răzvan Raţ a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nord-irlandezii se bazează în general pe fazele fixe şi a precizat că dacă jucătorii echipei naţionale a României vor face un marcaj strict nu vor avea probleme în aceste momente ale partidei.

34 afișări
Imaginea articolului Raţ: Nord-irlandezii se bazează pe fazele fixe, dar dacă îi vom marca strict nu vom avea probleme

Razvan Rat (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"O să încercăm să nu repetăm greşelile din trecut. E simplu de înţeles că jucătorii nord-irlandezi sunt puternici şi se bazează pe faze fixe. Cu toate acestea, ei au primit gol din fază fixă în meciul cu Ungaria. Aşadar, sunt buni pe faze fixe în atac, dar pot fi şi surprinşi în apărare la fazele fixe. Noi trebuie să fim în marcaj foarte strict la fazele fixe şi atunci vom avea foarte puţine probleme", a spus Raţ.

Referitor la instalarea lui Anghel Iordănescu în funcţia de selecţioner, fundaşul a afirmat că acesta poate maximiza potenţialul actualei echipe naţionale. "Nu mă gândeam că voi lucra din nou cu nea Puiu, dar mă bucur că ne revedem şi că avem din nou o relaţie jucător-antrenor. Eu îl cunosc foarte bine, chiar dacă nu am mai lucrat de foarte mulţi ani împreună. Sunt convins că este la zi cu tot ceea ce înseamnă fotbalul actual. Antrenoratul este ca mersul pe bicicletă şi nu poate fi uitat. Nea Puiu ştie ce are de făcut, are multă experienţă în spate. Ne cunoaşte bine pentru că a asistat la toate antrenamentele noastre din ultimul an şi sunt sigur că o să scoată maximum din ce poate această echipă", a adăugat fundaşul echipei naţionale.

Partida România - Irlanda de Nord, din etapa a patra a grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2016, se va disputa vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici